Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Scandal în PNL, la şedinţa pentru măsurile fiscale | Noi stenograme cu Ministrul Finanţelor apostrofat de colegi: "Marcelino, mai bine taci, eşti imposibil!"

Scandal în PNL, la şedinţa pentru măsurile fiscale | Noi stenograme cu Ministrul Finanţelor apostrofat de colegi: "Marcelino, mai bine taci, eşti imposibil!"

Apar stenograme de ultimă oră din ședința de la Guvern pe tema pachetului de măsuri fiscale. Iată cum a fost lăsat singur Marcel Boloş, ministrul Finanţelor, în sala de la Palatul Victoria după o ceartă cu colegii din PNL pe tema taxelor!

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Sep 2023   •   20:06

S-a încheiat ședința de guvern în care a fost adoptată legea de asumare, legea care prevede măsurile fiscale cu care Marcel Ciolacu urmează să vină în Parlament mâine să și le asume prin angajarea răspunderii.

A fost o ședință de guvern tensionată. Marcel Boloș, ministru Finanțelor Publice, a fost pus la zid pentru că, potrivit informațiilor noastre, a reușit să îi scoată din sărite inclusiv pe miniștrii Partidului Național Liberal, Cătălin Predoiu, vicepremier și ministru al Afacerilor Interne din partea Partidului Național Liberal.

Mai exact, acesta i-a transmis lui Marcel Boloș, în această ședință de guvern să înceteze cu ironiile și cu glumele pentru că ministrul Finanțelor Publice făcea glume și comenta la fiecare măsură care era prezentată în ședința de Guvern.

Au fost astfel de momente demne de un teatru absurd și în alte ședințe ale coaliției de guvernare cu Marcel Boloș. Acum vă prezentăm stenogramele, obținute de cei de la de jurnaliștii de la Libertatea, din aceste ședințe ale coaliției în care s-au discutat toate aceste măsuri fiscale.

Nicolae Ciucă, președinte PNL, către  Marcel Boloș: Predica ta financiară nu este înțeleasă de toată lumea. Mai bine taci!

Marcel Boloș, ministrul Finanţelor: Eu am fost de bună credință.

Nicolae Ciucă, președinte PNL: Marcelino, nu mai fi! Ești imposibil! 

Potrivit surselor Antena 3 CNN aflăm că tot Nicolae Ciucă îi spune lui Marcel Boloș: Partidul Comunist n-a murit. E la masă cu noi și e în Partidul Național Liberal. 

Rareş Bogdan, prim vicepreședinte PNL: Băăi, eşti nebun, eşti mai specialist ca aştia. Ce vrei să impozitezi? Nu mai impozita nimic!

Lucian Bode, secretar general al PNL: Astea de ce le mai citești? (n.r referindu-se la anumite măsuri) Nu înțelegi că nu se mai întâmplă? Am stabilit că nu se mai adoptă.

Marcel Boloș, ministrul Finanţelor: Voiam să mă asigur...

Lucian Bode, secretar general al PNL: Dacă mai rămâne el, cred că plec eu.

În acel moment, Lucian Bode s-a ridicat de la masa ședinței coaliției de guvernare, urmându-l toți ceilalți lideri și lăsându-l pe ministrul Marcel Boloș singur în sala de la Palatul Victoria.

Marcel Boloș, care potrivit informațiilor noastre, săptămâna trecută, miercuri, și-a scris demisia, deci nu doar că a amenințat cu demisia, dar a şi scris-o.

Nicolae Ciucă și Lucian Bode au fost cei care au trebuit să meargă personal să discute cu Marcel Boloș și să îi spună să termine cu prostiile, că nu este momentul acum să își dea demisia pentru că trebuie ca Guvernul să adopte și să-și asume toate aceste măsuri fiscale.

Vedem dacă după ce se va întâmpla acest lucru, Marcel Boloș mai rămâne sau nu în Guvern sau va fi schimbat din funcția de ministru al Finanțelor Publice.  Sursele Antena 3 CNN, spun că cei mai mulți liberali își doresc acest lucru.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close