Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Oficial ASF, despre cum putem recupera banii pe poliţele RCA de la Euroins: "Toţi asiguraţii trebuie să ştie de acest termen"

Oficial ASF, despre cum putem recupera banii pe poliţele RCA de la Euroins: "Toţi asiguraţii trebuie să ştie de acest termen"

Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară, a explicat la Antena 3 CNN, ce pași trebuie să urmăm pentru a ne recupera banii pe RCA de la Euroins.

Oficial ASF, despre cum putem recupera banii pe poliţele RCA de la Euroins: "Toţi asiguraţii trebuie să ştie de acest termen"
Sursa foto: Profimedia Images
de Claudia Popovici    |    26 Apr 2023   •   16:52

De exemplu, dacă mai aveți o poliță valabilă încă șase luni și ar trebui să vă recuperați 600 lei de la Euroins, potrivit ASF, avem la dispoziție următoarele variante. 

"Prima dată asiguratul la această companie denunță polița la adresa de email reziliere.euroins.ro, în care menționează că dorește să denunțe, să rezilieze această poliță. 

Apoi completează cererea de plată privind acordarea restituirii de primă către Fondul de Garantare a Asiguraților, ca să poată să recupereze practic diferența de bani pentru perioada încă rămasă în valabilitate până la maturitatea Poliției

Fondul de Garantare a Asiguraților poate începe să facă plăți în cazul Euroins începând cu data de 17 mai 2023.

În momentul în care un asigurat la această companie decide să denunțe polița sau dacă intervine a doua variantă în care dorește totuși să o păstreze până la maturitate, trebuie să înțeleagă că există acest termen de 17 mai 2023, după care Fondul de Garantare a Asiguraților poate să înceapă să efectueze plăți.

Sunt mulți asigurați care au ales să păstreze în continuare polița, atât timp cât ea este încă valabilă. După denunțarea poliției există un termen legal de 20 de zile în care fiecare cetățean trebuie să încheie o nouă asigurare pentru a se conforma legislației.

Citeşte şi: Se dau banii înapoi! Românii își pot recupera, de acum, sumele plătite pentru fostele taxe auto

Polița este valabilă până la expirarea ei o dată sau timp de 90 de zile de la data deschiderii procedurii de faliment de către instanța de judecată sau până în momentul în care polițele sunt denunțate de către lichidatorul judiciar care va fi desemnat, dacă decizia acestui lichidator vine în interiorul celor 90 de zile.

Deci 90 de zile după declararea definitivă a falimentului companiei, expiră și perioada în care pot fi depuse cereri de despăgubiri.

În momentul în care se pronunță instanța pe procedura de faliment, de la acel moment încep să curgă cele 90 de zile. Deocamdată este procedură în instanță", a spus Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close