Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Oraşul din România care a început montarea instalațiilor de Crăciun: "Ne dorim să fim o oază de normalitate într-o isterie generală"

Oraşul din România care a început montarea instalațiilor de Crăciun: "Ne dorim să fim o oază de normalitate într-o isterie generală"

La Craiova nu există criza energetică! O spune primarul Lia Olguţa Vasilescu care şi-a propus să le ofere craiovenilor o "oază de normalitate într-o isterie generală". Iată ce măsuri a dispus.

Oraşul din România care a început montarea instalațiilor de Crăciun: "Ne dorim să fim o oază de normalitate într-o isterie generală"
Sursa foto: Facebook Lia Olguţa Vasilescu
de Claudia Popovici    |    03 Oct 2022   •   17:54

Oraşul Craiova a dat startul pregătirilor pentru Sărbătorile de Iarnă. Edilul Lia Olguţa Vasilescu a dispus ca oraşul să fie împodobit cu luminițe, în ciuda reproșurilor aduse din sfera politică privind restricțiile impuse de Uniunea Europeană la consumul de energie. 

"Ceea ce facem noi fac şi marile capitale europene. Ne dorim să fim o oază de normalitate într-o isterie generală. Toate acele beculeţe, care înseamnă un milion de leduri, nu consumă mai mult decât 12 calorifere electrice, adică 11.500 KW/h într-o iarnă întreagă.

Asta înseamnă cam 20.000 de lei în factură. Şi nu cred că trebuie să facem o economie de 20.000 de lei, în condițiile în care ne așteptăm ca bucuria pe care o aducem craiovenilor să fie una foarte mare.

Îi invit pe cetățenii în ale căror orașe nu se face acest lucru să vină să viziteze târgul nostru de Crăciun.

Anul trecut am fost a 6-a destinație turistică din Uniunea Europeană, iar anul acesta sperăm la mai sus pentru că vom face chiar mai frumoasă împodobirea cu instalații de Crăciun. 

Dacă va trebui să facem economie ne-am gândit şi la acest lucru. Cumva iluminatul va fi stins în câteva parcuri.

Noi avem parcuri de câteva sute de hectare, avem cea mai mare suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor după Braşov şi cred că de acolo dacă stingem lumina de la orele 22:00-05:00, putem să facem o economie consistentă. În niciun caz din 12 calorifere.

Nu cred că este cazul să ne scumpim la ceea ce oricum este ieftin, şi mă refer la iluminatul de sărbători.(...) Noi, la Craiova, ne-am pregătit pentru acestă iarnă", a spus primarul, Lia Olguţa Vasilescu, în emisiunea Decisiv la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close