Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Anunţul ministrului de Finanţe pentru pensionari: "Găsim o soluție pentru cei care au fost loviți puternic"

Anunţul ministrului de Finanţe pentru pensionari: "Găsim o soluție pentru cei care au fost loviți puternic"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a vorbit, luni, despre creşterea pensiilor pentru români. Întrebat dacă ia în calcul o majorare diferențiată pentru pensia minimă și celelalte pensii, ministrul de Finanţe a spus că se vor purta discuţii în coaliţie.

Anunţul ministrului de Finanţe pentru pensionari: "Găsim o soluție pentru cei care au fost loviți puternic"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Silvia Preda    |    24 Oct 2022   •   18:21

"Vreau să vedem, toate discuțiile acestea se vor purta în coaliție și cu ministrul Muncii. Este vorba de politică socială, până la urmă(...). Politica socială o face Ministerul Muncii", a spus Adrian Câciu.

"Găsim o soluție astfel încât cei care au fost loviți puternic, pentru că ei trebuie sprijiniți și în criză, de altfel, sprijinul trebuie să vină foarte țintit, așa cum și pentru economie dăm un sprijin țintit și am spus că îl vom duce către investițiile în producție", a mai spus ministrul Câciu.

Vom avea creşteri de pensii cu siguranță, a declarat ministrul, recent, la emisiunea INCOME cu Adrian Măniuţiu.

"Creşterea pensiilor a fost anunțată și rămâne ultima, să zic așa, discuție de făcut în coaliție, când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar și la apărare. Nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ținut cont, în sensul în care creșterea economică, evident, se reduce pe anul viitor.

Pensiile cresc. Ministrul de Finanțe nu vrea să dezvăluie procentul 

Dar creșterea de pensii va fi și va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. N-o să spun procentul", a precizat ministrul Finanţelor.

×
Subiecte în articol: pensii Adrian Câciu
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close