Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Petre Daea a jignit un jurnalist, la târgul din curtea Ministerului Agriculturii: "Nu vă fac gras, vă fac cum sunteţi"

Petre Daea a jignit un jurnalist, la târgul din curtea Ministerului Agriculturii: "Nu vă fac gras, vă fac cum sunteţi"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a jignit astăzi un reporter în cadrul unui târg organizat în curtea ministerului. Acesta s-a legat de aspectul fizic al jurnalistului.

de Ioana Mircea    |    16 Dec 2022   •   15:47

Ministrul Petre Daea a fost întrebat astăzi de un jurnalist de la TVR care este preţul șoriciului de porc, în cadrul unui târg din curtea ministerului Agriculturii. Răspunsul ministrului nu a fost referitor la subiect, ci la aspectul fizic al reporterului.

"Nu e bine nici un kilogram să luăm, iar la mărimea dumneavoastră nu prea e bine, vă ajunge 100 de grame. Vă dau mai puţine jumări la volumul dumneavoastră. Nu vă fac gras, vă fac cum sunteţi", a fost răspunsul ministrului.

În direct la Antena 3 CNN, Petre Daea şi-a cerut scuze faţă de reporter şi susţine că nu a jignit pe nimeni.

"Nu jignesc pe nimeni iar dumnealui nu trebuie să o ia ca o jignire. Nu l-am jignit şi nu jignesc pe nimeni. Am făcut şi eu un raport de imaginație atunci, vis a vis de întrebarea domniei sale ca i-am spus că nu trebuie să mănânci dumneata un kilogram de jumări.

Vă rog să mă credeți şi îmi cer scuze dacă dumnealui s-a simțit că este corpolent. Aoleu, dacă am discriminat pe cineva îmi cer scuze", a afirmat Petre Daea.

Pe de altă parte, Radu Oprea, purtătorul de cuvânt PSD a susținut că intenția lui Petre Daea a fost una bună.

"Cred că a avut o într-adevăr toate bunele intenții faţă de persoana respectivă şi că de fapt a spus că e un aliment greu jumara, şi că nu este bine să o consumi în cantități foarte mari, ceea ce e un lucru pe care toţi medicii îl recomandă", a afirmat Radu Oprea.

Președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos dă de înțeles că sărbătorile de iarnă se aproprie şi trebuie să fim înțelegători.

"Suntem si înaintea sărbătorilor, am înțeles că domnul ministru își cere scuze. În măsura în care cineva s-a simțit atins în demnitate, poate să depună plângere la CNCD", a afirmat Csaba Asztalos.

×
Subiecte în articol: petre daea
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close