Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Petre Roman, măsuri de bază care pot stopa scumpirile: suprataxare şi creşterea pensiilor

Petre Roman, măsuri de bază care pot stopa scumpirile: suprataxare şi creşterea pensiilor

Petre Roman, fost premier al României, a prezentat câteva măsuri de bază care crede că ar pune capăt scumpirilor.

Petre Roman, măsuri de bază care pot stopa scumpirile: suprataxare şi creşterea pensiilor
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    02 Noi 2022   •   16:02

Petre Roman a venit cu câteva recomandări pe care spune că le-ar pune în practică dacă ar mai fi la Palatul Victoria, pentru a face faţă situaţiei grele în care ne aflăm.

1. Scut antiinflaţionist: cauza principală a inflaţiei este creşterea preţurilor la energie. Aşadar, o prima măsură ar fi limitarea preţurilor, prin plafonarea la combustibil - s-a mers în Europa pe această idee şi trebuia să se meargă şi la noi.

2. Capturarea profiturilor excesive ale producătorilor de energie: ori ei de bună voie ajung la un acord cu noi, ori îi suprataxăm.

3. Creşteri salariale în coordonare cu creşterea productivităţii muncii, poate şi cu 10%.

4. Creşterea pensiilor este imperativă în raport cu creşterea inflaţiei, deci o majorare cu 15%. E vorba de un aspect al supravieţuirii. Sursa de finanţare: economia reală.

Piatra unghiulară a României este independenţa energetică. Noi avem această capacitate, România a avut o bază energetică de cea mai bună calitate.

Au fost oameni, inclusiv premieri, care nu ştiau ce fac, care nu au simţul răspunderii. Încă nu am văzut din partea lui Nicolae Ciucă asta. 

În concluzie, ar trebui trei lucruri: minte, experţi, implicarea personală de criză care este profilul fundamental al premierului", a spus fostul premier Petre Roman, miercuri, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Petre Roman scumpiri
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close