Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Primar din județul Prahova, reținut pentru că și-ar fi plătit ratele la bancă din fondurile primăriei | Alte patru persoane sunt suspecte în dosarul de abuz în serviciu

Primar din județul Prahova, reținut pentru că și-ar fi plătit ratele la bancă din fondurile primăriei | Alte patru persoane sunt suspecte în dosarul de abuz în serviciu

Un primar PNL din județul Prahova a fost reținut pentru că și-ar fi plătit ratele la bancă din fondurile primăriei. Alte patru persoane sunt suspecte în dosarul de abuz în serviciu, delapidare și conflict de interese.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Mar 2024   •   17:28

Primarul comunei Bălţeşti din judeţul Prahova, Ion Radu, este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, că în ultimii șase ani a dispus plăți din bani publici în valoare de aproape 2,5 milioane de lei către firme pe care le administra, în fapt.

Mai exact, aproximativ 115 plăți au fost făcute în baza unor contracte de achiziții publice pe construcții și servicii.

Radu Ion are calitatea de suspect și a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată și instigare la delapidare în formă continuată. 

O altă persoană, administratorul unei firme, a fost reținută pentru complicitate la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată și delapidare în formă continuată.

Alte trei persoane au calitatea de suspecți, fiind vorba despre un administrator cercetat pentru complicitate în formă continuată.

Primarul din comuna Bălțești va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close