Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Imagini cu cel mai de temut criminal în serie din România, la ieșirea din închisoare. "Brancardierul morții" este acum liber

Imagini cu cel mai de temut criminal în serie din România, la ieșirea din închisoare. "Brancardierul morții" este acum liber

Brancardierul morții, cel mai temut criminal din istoria post-decembristă a României a fost eliberat din spatele gratiilor. Inițial Grigore Bota a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis 11 oameni ai străzii, dar ulterior, judecătorii i-au redus pedeapsa la 25 de ani.

de Ioana Mircea    |    Vasile Dale    |    05 Apr 2024   •   17:00

Grigore Bota, din Maramureș, în vârstă de 65 de ani, a fost condamnat în anul 2000 la 25 de ani de închisoare. Bărbatul, cunoscut drept "brancardierul morții", a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis nu mai puțin de 11 oameni ai străzii.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini cu Grigore Bota la ieșirea sa din închisoare

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Acesta a fost prins de poliție după ce bărbatul care avea să îi devină cea de-a 12-a victimă a reușit să scape şi a alertat autoritățile. Ulterior judecătorii au acceptat schimbarea pedepsei la 25 de ani de închisoare. Astăzi a fost eliberat. La ieșirea sa din închisoare nu a acordat nici o declarație. El se va retrage acum în satul său natal, în Țara Lăpușului, la Suciu de Jos.

Bota ar fi ucis cei 11 bărbați în perioada aprilie - august 2000. A aruncat cadavrele lor fie în zona Gării CFR din Baia Mare, fie pe malurile râului Săsar.

Acesta a recunoscut 3 dintre crimele comise iar anchetatorii au dovedit că el este autorul a 7 dintre ele. Pentru celelalte patru nu s-a putut dovedi deși modul de operare era identic: își lovea victimele în cap cu bolovani. Asta după ce, în prealabil, întreținerea raporturi sexuale cu ei.

Toate victimele maramureșeanului erau oameni ai străzii și acceptau relații sexuale cu el pentru o sticlă de alcool.

×
Subiecte în articol: Grigore Bota criminal
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close