Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Record meteo. Cea mai caldă zi de 25 octombrie din istorie

Record meteo. Cea mai caldă zi de 25 octombrie din istorie

Este cea mai caldă zi de 25 octombrie din istorie. Temperaturile au urcat, în unele zone, până la 28 de grade Celsius.

Record meteo. Cea mai caldă zi de 25 octombrie din istorie
Sursa foto: pixabay.com
de Silvia Preda    |    25 Oct 2022   •   21:26

Directorul ANM, Elena Mateescu, a spus la Antena 3 CNN că a fost foarte cald în partea de sud şi în partea de sud-est a țării. 28 de grade au fost înregistrate la Calafat.

Au fost 27 de grade la Zimnicea, Călărași și Medgidia.

În Capitală, la toate cele trei stații meteorologice, au fost 25 de grade, a spus Elena Mateescu.

"Verificând statistica zilei de 25 octombrie în istorie, comparăm cu valorile cele mai ridicate de când se fac măsurători meteorologice și este posibil ca la aceste stații, acolo unde am avut valori de peste 27 de grade, acestea să devină recorduri ale zilei de 25 octombrie pentru temperaturile maxime.

În continuare o vreme deosebit de caldă și pentru ceea ce urmează pe parcursul acestei săptămâni, chiar dacă valorile de temperaturi mâine vor înregistra o ușoară coborâre până la cel mult 24 de grade, spre sfârșitul săptămânii 22 de grade, vremea rămâne în continuare caldă pentru o ultimă decadă a unei luni octombrie în țara noastră și este posibil ca luna octombrie din acest an să înregistreze din nou recorduri în ceea ce privește abaterea temperaturii medii lunare", a spus Elena Mateescu.

Prognoza meteo 24 octombrie - 21 noiembrie 2022. Vremea în următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo pentru săptămâna 24 - 31 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 31 octombrie - 7 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, precum și în nordul Carpaților Orientali.

Prognoza meteo pentru săptămâna 7 - 14 noiembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 14 - 21 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, cu o tendință ușor deficitară, local în regiunile extracarpatice.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu temperaturi
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close