Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Români salvați cu excavatorul din mijlocul puhoaielor, în Satu Mare. Mai multe zone din țară sunt afectate de inundații

Români salvați cu excavatorul din mijlocul puhoaielor, în Satu Mare. Mai multe zone din țară sunt afectate de inundații

Inundatiile fac ravagii în multe zone din România. Angajaţii de la ISU s-au mobilizat să salveze oamenii, chiar și cu excavatorul, din calea râurilor care au ieşit din matcă şi au măturat totul în cale.

Români salvați cu excavatorul din mijlocul puhoaielor, în Satu Mare. Mai multe zone din țară sunt afectate de inundații
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    19 Dec 2022   •   16:52

În Satu Mare, nivelul apei la Barajul Călineşti a crescut atât de mult încât a dat pe dinafară. O maşină în care se aflau trei oameni a rămas blocată în mijlocul puhoaielor.

Din fericire, pompierii au intervenit cu o autospecială şi au reuşit să scoată cu bine din maşină toate cele trei persoane, apoi au fost transportate cu excavatorul. Acestea au fost evaluate de medici, dar nu au avut nevoie de îngrijiri speciale.

Inundaţii au fost şi în judeţul Gorj, unde o carieră de cărbune a fost blocată o zi întreagă, iar apa a pătruns în zeci de gospodării. Situaţia rămâne critică aici, în ciuda intervenției serviciilor de urgență, fiindcă mai multe râuri, printre care şi Jiul, sunt în pericol să se reverse din cauza precipitațiilor abundente, spun hidrologii.

În zona Zlatiţa, din Caraş Severin, râul Nera şi-a dublat volumul după topirea bruscă a zăpezii, dar şi ca urmare a ploilor din ultimele zile. Autorităţile avertizează şoferii să fie atenţi şi să evite, pe cât posibil, drumurile lăturalnice.

×
Subiecte în articol: inundatii Satu Mare Gorj Caras Severin
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close