Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ce sancțiuni riscă deputatul rus care și-a pus tăiţei la urechi când asculta discursul lui Putin

Ce sancțiuni riscă deputatul rus care și-a pus tăiţei la urechi când asculta discursul lui Putin

Un politician rus urmează să fie judecat pentru că ar fi discreditat armata.

Ce sancțiuni riscă deputatul rus care și-a pus tăiţei la urechi când asculta discursul lui Putin
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mar 2023   •   19:06

Un politician rus va fi judecat pentru "discreditarea" armatei, după ce și-a pus țăiței pe urechi în timp ce asculta discursul lui Putin despre starea națiunii.

Gestul lui Mihail Abdalkin, deputat al Partidului Comunist în parlamentul regional din Samara, este unul inspirat de expresia "Nu îmi agăţa tăieţei la urechi", adică "nu mă minţii."

Deputatul a anunțat joi, pe rețelele de socializare, că tribunalul din Novokuybyșev va discuta cazul său pe data de 7 martie.

Citește și: Cum rula Vladimir Putin milioane de euro cu ajutorul unui celebru violoncelist rus

Partidul acestuia îl mustrase deja anterior.

"Vom lupta pentru a ne dovedi neimplicarea și nevinovăția”, a adăugat deputatul comunist. Începând din februarie 2022, când trupele Moscovei au invadat Ucraina, autoritățile ruse au intensificat măsurile de reprimare a disidenței publice, stabilind amenzi și dând pedepse cu închisoarea pentru „discreditarea” forțelor armate prin exprimarea unor opinii negative.

Discursul lui Putin din data de 21 februarie, care a durat aproape două ore, nu a inclus niciun anunț politic major, în afară de suspendarea participării Rusiei la cel mai recent acord pentru controlul armelor nucleare pe care îl încheiase cu SUA – Tratatul New START.

Chiar președintele rus a recunoscut ulterior că nici măcar el nu ar fi rezistat să-și asculte până la capăt discursul.

Când Mihail Abdalkin și-a postat înregistrarea video la scurt timp după aceea pe rețeaua "V Kontakte”, echivalentul rusesc al Facebook, deputatul a adăugat o legendă în care afirma că a fost rugat să urmărească discursul lui Putin de către vicepreședintele parlamentului din regiunea Samara.

"Îl susțin în totalitate (pe Putin, n.r.), sunt total de acord, o mare performanță. Nu am mai auzit așa ceva în ultimii 23 de ani. Plăcut surprins”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: deputat rus judecat Putin
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close