Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Sondaj: Românii nu vor să își riște viața pentru patrie | ”Nu merg la război ca să apăr averile corupților și ale șmecherilor care fug din țară” 

Sondaj: Românii nu vor să își riște viața pentru patrie | ”Nu merg la război ca să apăr averile corupților și ale șmecherilor care fug din țară” 

Potrivit unui sondaj realizat de Barometrul de Securitate a României, în cazul unui atac, românii nu vor șă își riște viața pentru patrie. Mai mult decât atât, ei se tem mai mult de creșterea prețurilor și inflație decât de pericolul unui Al Treilea Război Mondial.

Sondaj: Românii nu vor să își riște viața pentru patrie | ”Nu merg la război ca să apăr averile corupților și ale șmecherilor care fug din țară” 
Sursa foto: profimediaiamges.ro
de Andreea Ştefan    |    09 Noi 2022   •   20:05

Barometrul de securitate al României a cercetat efectul invaziei ruse din Ucraina asupra orientării geopolitice a românilor.

Rezultatele sondajului au fost mai mult decât interesante.

Întrebați care este cea mai mare preocupare în ceea ce privește războiul din Ucraina, 46.3% respondenți au spus că le este teamă că ”va duce la creșteri foarte mari ale prețului energiei și ale prețurilor în general”. 

Pe următoarele locuri figurează ”amenințarea utilizării armelor nucleare de către Rusia” - 22,9% și ”teama că ar putea duce la al treilea război mondial” - 17,7%.

La întrebarea ”ce ați face dacă țara noastră ar fi atacată?”, 36.3% din respondenți au spus că ar participa la apărarea țării, 33.2% au spus că ar aștepta să vadă cu decurg lucrurile, iar 29.1% au spus că ar încerca să plece din țară alături de familie, într-un loc sigur.

Fiind puși să îți motiveze răspunsurile pentru întrebarea anterioară, 22.6% dintre români au spus că ”nu merg la război ca să apăr averile corupților și ale șmecherilor care fug din țară”.

×
Subiecte în articol: sondaj Război Ucraina
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close