Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Sorin Grindeanu, audiat la DNA ca martor. Ministerul Transporturilor: ”Va da curs tuturor solicitărilor”

Sorin Grindeanu, audiat la DNA ca martor. Ministerul Transporturilor: ”Va da curs tuturor solicitărilor”

Sorin Grindeanu a fost audiat de procurorii DNA în această dimineață. Premierul a dat explicații în calitate de martor în dosarul de corupție al directorului CFR, Ion Alexandru Simu. 

Sorin Grindeanu, audiat la DNA ca martor. Ministerul Transporturilor: ”Va da curs tuturor solicitărilor”
Sursa foto: Facebook | Sorin Grindeanu
de Alexandra Cojoianu    |    Corina Matlinschi    |    17 Ian 2023   •   17:00

Alexandru Simu este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciuși la instigare în uzurparea funcției.

Ministrul Transportului a stat o oră, astăzi, la Direcția Națională Anticorupție (DNA), fiind întrebat despre informațiile pe care îl are despre cei doi șefi de la CFR anchetați.

Cei doi sunt acuzați deoarece se consideră că Simu a fost numit ilegal la conducerea CFR, mai mult decât atât au și dat afară o angajată care ar fi aflat despre această numire ilegală și a transmis mai departe.

Dacă ieri, în momentul în care DNA a făcut public acest dosar, ministerul transporturilor a transmis că nu dorește să comenteze.

Astfel, procurorii l-au citat în mod oficial pe Sorin Grindeanu pentru a da o declarație.

Poziția Ministerului Transporturilor după audierea lui Sorin Grindeanu la DNA

Ministerul Transporturilor a precizat că Sorin Grindeanu a fost întrebat, "în calitate de martor, în legătură cu un dosar instrumentat de către DNA".

"Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului.

Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. Totodată, Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației", potrivit sursei citate.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close