Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Șoșoacă a făcut scandal și s-a îmbrâncit cu jandarmii, la sediul unde sunt depozitate buletinele de vot. I s-a făcut rău și a chemat salvarea

Șoșoacă a făcut scandal și s-a îmbrâncit cu jandarmii, la sediul unde sunt depozitate buletinele de vot. I s-a făcut rău și a chemat salvarea

Senatoarea a început să plângă

BeFunky-collage (21)
de Andreea Ştefan    |    12 Iun 2024   •   15:47

Diana Șoșoacă a făcut scandal și s-a îmbrâncit cu jandarmii în fața sediului din Sectorul 3, unde sunt depozitate buletinele de vot, după ce a acuzat că, într-un camion cu care s-au transportat buletinele de vot, ar exista voturi false sau furate.

Senatoarea a sunat peste tot în instituțiile statului, insistând că trebuie să vină la fața locului și președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, pentru a explica motivul pentru care camionul respectiv și clădirea în care sunt introduși acești saci cu voturi nu sunt inscripționate.

În încercarea de a o ține departe de acest camion pe Diana Șoșoacă și susținătorii săi, jandarmii au pus garduri în zona respectivă.

După ce a făcut circ, senatoarei i s-a făcut rău și a chemat salvarea.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a venit cu clarificări în privința sediului în care au fost transportate buletinele de vot.

„Există un circuit al documentelor care este foarte clar reglementat, iar Ministerul de Interne din aceste circuite nu iese. (...) Documentele au ajuns la secțiile de votare. Nu știu ce e în camionul ăla. De unde să știu eu ce e în camionul ăla? (...) Sacii cu voturi au parcurs până la circumscripția electorală și de acolo sunt depozitați la judecătorie sau la tribunal.

Evident că niciun tribunal din țară, nicio judecătorie nu are atâtea spații de depozitare pentru a depozita cele 100 de milioane de buletine de vot pe care le-am tipărit pentru acest scrutin și fiecare și-a găsit soluția de a le depozita corespunzător în spații libere în care se poate. Nu pot să le țină în arhiva tribunalului”, a declarat Toni Greblă.

Acesta a spus că este convins de faptul că „tribunalul sau judecătoria de sector a dat această indicație să fie depozitate acolo”.

„Ele se transportă sub pază, sunt predate pe bază de proces verbal și sunt păstrate un anume număr de an de către tribunale, respectiv de către judecătorii”, a mai precizat președintele Autorității Electorale Permanente.

Alegeri europarlamentare 2024. Șoșoacă devine europarlamentar. Partidul SOS va avea două mandate

În urma alegerilor europarlamentare de duminică, rezultatele parțiale arată că alianța PSD-PNL a obținut cele mai multe mandate în Parlamentul European - 19. Surpriza vine însă de la partidul SOS al Danei Șoșoacă, care a obținut două mandate.

Update 14:45 România are repartizate 33 de mandate în Parlamentul European. 

Potrivit surselor de la Biroul Electoral Central, alianța PSD-PNL va avea 19 mandate, alianța AUR 6 mandate, iar ADU va avea 3 mandate.

Partidul SOS al Dianei Șoșoacă a obținut două mandate în Parlamentul European. Astfel, în PE vor ajunge Diana Șoșoacă și Luis Lazarus.

UDMR a obținut tot două mandate, iar Ștefănuță Nicolae-Bogdănel, candidat independent, are și el un mandat.

×
Subiecte în articol: Diana Şoşoacă
Citește mai multe din Decisiv
» Vezi toate știrile din Decisiv
Cele mai noi știri
Parteneri
x close