Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Taxele care cresc de la 1 octombrie. Avem lista cu majorări şi tăieri!

Taxele care cresc de la 1 octombrie. Avem lista cu majorări şi tăieri!

Avem lista cu majorări şi tăieri de luna viitoare. Iată ce taxe cresc de la 1 octombrie!

Taxele care cresc de la 1 octombrie. Avem lista cu majorări şi tăieri!
Sursa foto: GettyImages
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2023   •   16:33

Avem lista cu tăierile care intră în vigoare de la 1 octombrie. IT-iștii cu un salariu de peste 10.000 de lei brut vor plăti impozit pe venit.

Iar contribuția la Sănătate va fi achitată inclusiv de angajații din domenii exceptate până acum, precum Construcții și Agricultură.

Tot de luna viitoare, însă, salariul minim crește de la 3.000 la 3.300 de lei. 

Citeşte şi: Salariul minim creşte de la 1 octombrie 2023! Banii pe care românii îi primesc în plus peste nici două săptămâni

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, declară că noile măsuri fiscal-bugetare nu vor avea impact asupra vieţii românilor. 

"Îi asigur sută la sută că nu aceasta va fi cauza unor eventuale creşteri ale ratelor bancare şi nu vor avea de suferit de pe urma acestor măsuri fiscal bugetare. 

Scenariile acestea apocaliptice nu cred că sunt de bun augur pentru întreaga populaţie, pentru că nu au aceste măsuri fiscal-bugetare impact asupra consumului de bază şi asupra vieţii românilor în viaţa de zi cu zi.

Sigur, sunt creşteri de TVA, dar sunt pentru acele produse şi activităţi impozabile, care nu fac parte din traiul zilnic.

Am fost foarte atenţi ca oamenii să fie protejaţi şi, de asemenea, investiţiile mediului de afaceri să fie protejate, pentru că din celebra taxă de 1% din cifra de afaceri am depus investiţiile. Aceasta este situaţia pe care o avem acum şi încercarea noastră este ca să protejăm oamenii şi mediul de afaceri", a transmis Marcel Boloş. 

×
Subiecte în articol: taxe majorari tăieri salarii impozit
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close