Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Taxele pe care ar trebui să le plătească românii pentru impozitul progresiv. Explicaţiile ministrului Muncii

Taxele pe care ar trebui să le plătească românii pentru impozitul progresiv. Explicaţiile ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu admite că România ar putea trece la impozit progresiv.

de Ioana Mircea    |    21 Mar 2024   •   18:06

Țara noastră ar putea trece la impozitul progresiv pe venit. Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică recomandă României ca pentru salariile nete sub 3.900 de lei să fie impozitul de 6%, pentru cele peste 3.900 de lei net, impozitul să fie 12%, iar pentru salariile peste 9.200 de lei impozitul să fie de 18%.

Menționăm că în prezent impozitul pe venit este de 10% indiferent de salariul net. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a declarat că va analiza propunerea OCDE.

"Noi, Ministerul Muncii, împreună cu cei de la Ministerul Finanțelor suntem deschiși să analizăm posibilitățile astfel încât și în ceea ce privește impozitarea salariilor să vedem care este varianta cea mai potrivită pentru România.

O astfel de discuție nu putem să avem fără o consultare atentă atât cu reprezentanții patronatelor, cu angajatorii, cât și cu reprezentanții sindicatelor, fiindcă Consiliul Național Tripartit este forma cea mai bună în care executivul cu cei de la patronate și cu cei din sindicate dialoghează", a declarat Simona Bucura Oprescu pentru Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close