Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Tensiuni crescute între Iran și Israel. Generalul Marius Crăciun, despre amenințarea și pregătirile pentru atac: "Orice evacuare este inutilă"

Tensiuni crescute între Iran și Israel. Generalul Marius Crăciun, despre amenințarea și pregătirile pentru atac: "Orice evacuare este inutilă"

În Iran se fac pregătiri pentru un atac al Israelului. Mai multe baze militare au fost evacuate, iar cea mai mică agresiune va primi un răspuns feroce. Este amenințarea pe care președintele Iranului o adresează Israelului.

17 Apr 2024   •   16:52

Într-o etalare a forțelor militare, Iran care sărbătorește astăzi ziua armatei, și-a scos pe străzi tehnica militară.

Corpul Gărzii Revoluționare Islamice a adoptat măsuri de urgență pentru unitățile sale din Siria, potrivit unui consilier al guvernului sirian și al unui activist. Potrivit raportului, unele baze ale acestei gărzi revoluționare bazele au fost complet evacuate, acțiunea desfășurându-se pe timp de noapte. 

Întrebat dacă Iranul se aşteaptă în acest moment la un tac generalul Marius Crăciun a spus:

"Se așteaptă. Părerea mea este că israelienii vor lovi și pe teritoriul Iranului, dar în mod deosebit bazele structurilor proxi pe care Iranul le finanțează, le conduce, le coordonează și care sunt în afara teritoriului Iranului. Și uitați-vă că și ei probabil au simțit lucrul ăsta și au trecut la evacuare. Însă orice evacuare este inutilă, pentru că sistemele de informații moderne nu-ți prea permit să faci o mișcare, o manevră de forțe dintr-un loc în altul, în secret. Mai devreme sau mai târziu se vor afla noile locații care la rândul lor devin o țintă pentru Israelieni.", a spus generalul Marius Crăciun la Antena 3 CNN. 

Întrebat apoi ce se va întâmpla în momentul în care vor fi lovite instalații nucleare deținute de Iran. generalul Marius Crăciun a explicat: 

"E greu de spus, depinde. Una este producția și probabil că producția va fi, dacă nu oprită, cel puțin întârziată foarte mult. Din toate informațiile din surse deschise care există, iranienii n-au ajuns încă la un grad de îmbogățire a uraniului ca să-l folosească ca armă, dar sunt destul de aproape.

N-aș putea să vă spun ce s-ar putea întâmpla, mai ales că marea majoritate a acestor echipamente se află în subteran și o dată e greu de ajuns acolo. Trebuie anumite sisteme de armament, anumite tipuri de bombe. Iar în peșterile în care sunt separatoarele alea centrifuge care ridică puritatea uraniului, acolo este chiar greu de ajuns.

Erdogan îl acuză pe Netanyahu: "Principalul vinovat" pentru atac

Erdogan susține că bombardamentul lansat de Israel asupra ambasadei iraniene din Siria, "a încălcat în picioare" practicile internaționale.

Întrebat cum vede declarația făcută de recepta Erdogan, generalul Marius Crăciun a spus: 

"Erdogan vrea să-și capitalizeze încă o dată popularitatea în țările din zonă. Este în competiție directă cu Arabia Saudită aici și nu cred că va avea mari sorți de izbândă, pentru că puterea, în primul rând din punct de vedere financiar, este în Arabia Saudită. Acuma, Erdogan una spune și alta face. Dacă ne aducem aminte, în urmă cu mai mulți ani, când ataca baze curde din Siria, nu zicea nimic și nu arăta cu degetul către nimeni. E o declarație foarte politizată și urmărește interesele, încearcă să acapareze cât mai mulți susținători și să devină el liderul lumii arabe. Nu știu în ce măsură va reuși, dar nici pe israelieni nu poate să-i influențeze, pentru că Israelieni și cu spatele la zid și nu au altă alternativă decât să lupte mai devreme sau mai târziu", a conchis generalul Marius Crăciun, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: atac iran atac israel Marius Crăciun
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close