Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Titi Aur, sfaturi pentru a evita un carambol precum cel cu 16 maşini din Brașov: ”Să testăm din când în când aderența"

Titi Aur, sfaturi pentru a evita un carambol precum cel cu 16 maşini din Brașov: ”Să testăm din când în când aderența"

Pilotul Titi Aur a dat șoferilor câteva sfaturi în direct la Antena 3 CNN, pentru a evita accidentele rutiere din perioada iernii, pornind de la incidentul de azi dimineață în care 16 mașini au fost lovite în Brașov.

Titi Aur, sfaturi pentru a evita un carambol precum cel cu 16 maşini din Brașov: ”Să testăm din când în când aderența"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    04 Dec 2022   •   17:18

15 mașini și o ambulanță au fost lovite în această dimineață pe un pod aflat la intrare în orașul Brașov. Accidentul în lanț s-a produs pe fondul ceții și al poleiului de pe carosabil.

Șoferii susțin că circulau cu viteză redusă, însă pagubele sunt uriașe. Ei spun că șoseaua era ca un patinoar din cauză că n-a fost împrăștiat material antiderapant.

Titi Aur, expert în conducere defensivă a explicat cum pot fi evitate astfel de incidente.

"Să testăm din când în când aderența. Când suspectez că ar putea să apară gheața, deci sunt în jurul temperaturii de 0 grade, asfaltul este aderent, este doar umed, pun  piciorul pe frână din când în când, să zic un pic mai violent, nu foarte tare, da, un pic mai brusc acolo unde nu am mașină în spate, și nu sunt în pericol.

În cazul în care pedala de frână trepidează, înseamnă că a intrat sistemul ABS în acțiune. Tremură puțin pedala. Acesta este semnalul pe care ni-l dă producătorul mașinii prin acest sistem", a explicat pilotul.

Cei de la primărie susțin că drumarii au împrăștiat material antiderapant încă din zorii zilei.

"Ce pot să vă spun la acest moment este că la ora 5:43, mașina de deszăpezire a împrăștiat material antiderapant pe pasajul de la Dârste. Șoferul de pe mașina de deszăpezire spunea că într-adevăr era burniță și se circula în condiții de vizibilitate destul de reduse", a afirmat Sorin Torcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

×
Subiecte în articol: Titi Aur Brașov carambol
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close