Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Transmisiune specială Antena 3 CNN din Israel: Ce urmează după atacul lansat în Iran

Transmisiune specială Antena 3 CNN din Israel: Ce urmează după atacul lansat în Iran

Echipa Antena 3 CNN, Andreea Sava şi Costi Pahonţu, trimisă special în Israel vine cu cele mai noi informaţii şi avertismente lansate de înalți oficiali americani după atacul Israelului asupra unei baze militare din Iran.

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2024   •   16:50

ONU și Agenția Internațională pentru Energia Atomică transmit că nu au fost înregistrate daune la instalațiile nucleare ale Iranului. Anunțul vine în contextul în care orașul atacat de Israel astăzi este denumit Centrul Nuclear.

"În lipsa unor reacții oficiale până în acest moment, presa israeliană citează la rândul ei presa mare din Statele Unite, care, de asemenea, se bazează pe informații pe surse din partea unor oficiali americani.

Washington Post citează un înalt oficial care confirmă atacurile din noaptea trecută, de la baza militară Isfahan din Iran, că ar fi vorba despre un atac al Israelului, menit să-i arate Iranului că poate penetra apărarea aeriană și lovi o bază militară care, atenție, este foarte aproape de un sit nuclear, de  o locație în care au loc activități nucleare ale Iranului.

Din partea iraniană se transmite că nu au fost pagube majore și că acea bază legată de activități nucleare nu a fost atinsă în niciun fel.

Avem însă și două reacții până acum din partea unor oficiali. Este vorba despre ministrul Ben Gvir, ministrul securității naționale, care a avut un mesaj foarte interesant pe Twitter.

El a folosit un argou care se poate traduce ca un fel de sperietoare, de unde a dedus presa israeliană că ministrul Ben Gvir, considerat mai radical, nu ar fi mulțumit de intensitatea acestui atac.

Pe de altă parte, avem un membru al Knessetului, doamna Tally Gotliv, care a scris, astăzi, pe Twitter:

"Bună dimineața dragului popor al Israelului. O dimineață în care capul este ridicat cu mândrie".

În același timp însă, ambasada Statelor Unite din Israel, le cere cetățenilor săi americani să nu părăsească zona Ierusalimului, a Tel Aviv-ului și a Beer Sheva pentru că aceasta ar fi zone sigure", a transmis Andreea Sava, corespondent Antena 3 CNN în Israel. 

×
Subiecte în articol: atac israel atac iran
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close