Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre bărbatul care îşi ţine fetiţa de 5 ani ostatică: "Dacă mai continuă, se va sfârşi exact ca la Bacău"

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre bărbatul care îşi ţine fetiţa de 5 ani ostatică: "Dacă mai continuă, se va sfârşi exact ca la Bacău"

Timp de 27 de ore, un bărbat din Chiajna își ține ostatic propriul copil și amenință că va arunca în aer locuința. Negocierile cu el continuă, însă psihologii acuză modul în care autorităţile gestionează acest caz. Iată concluziile psihologul criminalist Tudorel Butoi.

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, despre bărbatul care îşi ţine fetiţa de 5 ani ostatică: "Dacă mai continuă, se va sfârşi exact ca la Bacău"
Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    05 Mai 2023   •   16:43

Negocierile continuă și în acest moment, la mai bine de o zi din momentul în care polițiștii au primit apelul la 112. 26 de ore au trecut din momentul în care bărbatul de 45 de ani s-a baricadat în casă alături de fiica lui, minoră de doar 5 ani.

Inițial, conflictul ar fi pornit de la o ceartă între el și soția lui și deși inițial bărbatul amenința că își va da foc casei, având și o butelie, ulterior el nu a mai avut nicio cerință și negociază în continuare cu autoritățile.

Este printre cele mai lungi negocieri care au avut loc în România în acest moment. Ambulanțele sunt la faţa locului cazul în care el sau fetița ar avea nevoie de îngrijiri medicale. 

Într-o primă reacție în acest caz, polițiștii dau însă asigurări că fetița de 5 ani nu se află în pericol.

"Bărbatul are grijă de minoră, nu a suferit minora leziuni corporale, se află în afara oricărui pericol la acest moment. Şi de asemenea, acesta a solicitat hrană pentru minoră, hrană care i-a fost dusă de către negociatorii Poliției Române i-a fost oferită.

Citeşte şi: Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre cea mai lungă negociere din istoria Poliţiei române: "Există o alternativă viabilă la planul lui morbid"

Ceea ce doresc să subliniez este faptul că Poliția Română, prin structurile prezente la fața locului, dorește o soluționare amiabilă a acestui eveniment. Drept pentru care desfășurăm toate activitățile din competență", a spus Georgian Drăgan, purtător de cuvânt, Poliţia Română.

Întrebat despre acest caz, psihologul criminalist Tudore Butoi a spus:

"Această situație de pericol latent dacă mai continuă, ne duce la soluționarea cazului exact ca la Bacău, pentru faptul că trebuiește de îndată cineva să-și asume răspunderea, să dezimpresureze din cercuirea asta, să ridice forțele alea de acolo, să dispară din fața ferestrelor omului.

Ce-mi aduci tu mie cu lunetiști, cu armate, cu taburi, cu nu știu ce, că doar nu încercuiești mă vreun terorist.  Pentru dezamorsare. cheamă-mă din comunitate, cheamă nașii care i-au cumnat. părinţii spirituali, caută naşii care au botezat fetița și puneți-i în cap în cap pe toți să rezolve această problemă", a spus Tudorel Butoi

Reaminti că victimele violenței domestice sunt sfătuite să sune oricând gratuit la numărul de telefon zero 800 500 333, pus la dispoziție de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse, dar și la Poliție.

×
Subiecte în articol: Tudorel Butoi amenintata copil tata acuzat
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close