Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv BOR: Unificarea Paştelui, discutată în şedinţa din iunie a Sfântului Sinod

BOR: Unificarea Paştelui, discutată în şedinţa din iunie a Sfântului Sinod

Biserica reacţionează la scrisoarea deschisă prin care se cere sărbătorirea Paştelui ortodox odată cu cel catolic. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, spune că subiectul va fi discutat în şedinţa Sfântului Sinod din iunie.

de Ioana Mircea    |    Cătălina Buzoianu    |    24 Apr 2023   •   16:50

Mai multe personalități au transmis o scrisoare Sfântului Sinod pentru unificarea Paștelui. Ana Blandiana, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi sau Andrei Pleșu, sunt doar câteva nume importante care au semnat această petiție ce a ajuns deja la Patriarhie, lucru confirmat de câtre purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu,

Acesta a precizat astăzi că scrisoarea va fi dezbătută la proxima ședință a Sfântului Sinod. Ea va avea loc în luna iunie, așadar, abia atunci s-ar putea lua în discuție această propunere venită din partea oamenilor de cultură.

Vă reamintim că totul a început în urmă cu aproximativ trei săptămâni atunci când Adrian Papahagi și Teodor Baconschi au spus că ar trebui făcute toate demersurile necesare pentru unificarea Paștelui.

Citește și: Telenovela dintre Vasile Bănescu și ÎPS Teodosie continuă: "Minciuna cruntă, insolentă și obscenă expectorată public"

La scurt timp ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului s-a declarat total împotriva acestei idei. La vremea respectivă acesta spunea că creștinii catolici nu au lumină și că ei strigă lumina ortodocșilor. De asemenea, el a spus că nu ar trebui ca creștinii ortodocși și catolici să sărbătorească Paștele în aceeași zi.

×
Subiecte în articol: paste
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close