Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Descoperiți Război în Israel | Bogdan Chirieac: "Pentru fiecare luptător Hamas ucis se vor ridica alţi cinci"

Război în Israel | Bogdan Chirieac: "Pentru fiecare luptător Hamas ucis se vor ridica alţi cinci"

Bogdan Chirieac, jurnalist şi analist politic, a declarat, la Antena 3 CNN, că ceea ce este îngrijorător în războiul din Israel este faptul că pentru fiecare luptător Hamas ucis în luptă se vor ridica alţi cinci.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Oct 2023   •   21:08

"America nu va intra cu trupe in Israel. De asemenea, Israelul are una dintre cele mai puternice armate din lume. America nu poate intra cu trupe pentru că toată lumea arabă ar reacționa într-un mod negativ. 

Impactul va fi echivalent cu cel al războiului din Ucraina. Pentru fiecare luptător Hamas care va fi ucis se vor mai ridica alți cinci. 

Multe state arabe sprijină mișcarea palestiniană. Israelul a indicat Iranul. Marea întrebare în acest moment este cum își va elibera teritoriul? Teritoriu israelian ocupat, așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria statului Israel. După 36 de ore, mai sunt lupte în șase orașe", a declarat Bogdan Chirieac, jurnalist şi analist politic. 

Citește și: Sute de tineri au fost omorâţi la un festival de muzică din Israel | Teroriştii Hamas au împuşcat la întâmplare şi au răpit mai multe femei 

Există posibilitatea unui atac al Israelului asupra Iranului? 

"Cu siguranță va fi un atac. Probabil va fi unul aerian asupra unor ținte bine determinate. Mă aștept ca acest lucru să nu se întâmple imediat. Israelul nu a izbutit decomandată, cu o armată foarte bine instruită, să își elibereze teritoriile. 

Important este că s-a decretat mobilizarea în Israel. Groaza mare este că Israelul, care trebuia să funcționeze ca un ceas elvețian de modă veche, încă nu s-a trezit. Sunt zeci de mii de oameni care nu știu nimic despre rude, serviciile publice nu funcționează. 

Nici serviciile de securitate, nici armata nu reușește să se adune. Dar se va ridica, Israelul este esențial pentru securitatea națională a Statelor Unite ale Americii. Ei nu pot participa cu trupe, dar pot contribui cu arme și bani", a mai precizat Bogdan Chirieac.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close