Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere El este agentul care fila poliţişti de la "Crimă Organizată" pentru mafia din Timişoara

El este agentul care fila poliţişti de la "Crimă Organizată" pentru mafia din Timişoara

Puterea crimei organizate stă și în oamenii pe care-i are în instituțiile de stat, aceștia fiind așii din mânecă ai grupărilor criminale. Scopul "cârtițelor" este să ofere informații sau protecție interlopilor.

El este agentul care fila poliţişti de la "Crimă Organizată" pentru mafia din Timişoara
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2024   •   21:54

Unul dintre acești pioni otrăviți – Dragan Ilin, la momentul faptelor agent la Poliția Timiș. Investigațiile DIICOT au scos la iveală faptul că, deși în aparență era un mărunt funcționar al statului, Ilin a avut un rol cheie în acțiunile grupării de crimă organizată condusă de interlopul Lucian Boncu din Timișoara.

Că era omul de încredere al său, a recunoscut-o chiar Boncu, care i-a luat apărarea atunci când alți membrii ai grupării se declarau neliniștiți de faptul că polițistul stătea cu ei la mese când se discutau chestiuni sensibile. Într-o discuție, Boncu a punctat " E băiat bun, l-am pus şi la droguri, e ok".

Spusele lui Boncu sunt confirmate de înregistrările video făcute de procurorii anti-mafia în apartamentul care era cartierul general al acestuia. În una dintre vizitele pe care Ilin i le-a făcut liderului interlop a fost surprins când se droga cu cocaină alături de acesta. În urma percheziției efectuate de DIICOT în telefonul mobil al lui Ilin au fost descoperite peste 1.600 de fotografii cu fișe de evidență cu date de identificare ale unor persoane sau mașini.

Tupeu de cârtiţă. A fugit de la Poliţie ca să protejeze mafia

De asemenea, în telefonul "cârtiței" au fost descoperite fotografii cu planuri de acțiune, inclusiv numele polițiștilor din dispozitivele de control sau informări ale celor de la Serviciul de investigații criminale din cadrul Poliției Timiș către alte structuri cu fotografii ale celor vizați de verificări.

Printre aceștia Lucian Boncu și alți membri ai grupării de crimă organizată, aceștia fiind informați de către Ilin că sunt în atenția anchetatorilor și că sunt dați în consemn la frontieră.

Polițistul era și consultant pentru Lucian Boncu, în una dintre întâlniri discutând despre dosarul în care liderul interlop era cercetat pentru uciderea unei femei în timp ce conducea drogat.

"- Să nu se înțeleagă fraierii… Depinde la cine pică".

"- Le e frică. Și în instanță tot felul de astea…. Mai sunt și avocați care știu judecători".

Dragan Ilin a ajuns să facă operațiuni de filaj, în telefonul său fiind descoperite mai multe înregistrări făcute cu telefonul mobil care dovedesc că a urmărit prin Timișoara mașina poliţiştilor de la "Crimă Organizată" care instrumentau dosarul de trafic de droguri în care implicat Boncu.

"Cârtiţa mafiei, operațiune de compromitere a numărului unu în statul român 

În 2020, în timpul pandemiei, polițistul a fost monitorizat după ce și-a părăsit postul, pretextând că are probleme cu oile la țară, și s-a dus să facă contrafilaj în zona casei lui Boncu.

Liderul interlop avea termen în instanță și îi era frică de faptul că i s-ar putea monta noi echipamente de interceptare de către DIICOT. După acest incident, Dragan Ilin a fost dat afară din Poliție.

Încrederea lui Lucian Boncu în Dragan Ilin era atât de mare încât polițistul a participat, în septembrie 2019, inclusiv la discuțiile unde liderul interlop a pus la cale planul de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța.

Într-o înregistrare predată DIICOT, avocatul Carin Antonescu, apărătorul lui Ilin de la acel moment, a povestit că:

 "A doua zi dimineaţa îmi zice : Luci vrea să îi ia gâtul la ăsta! Zic bă ăsta vrea să îmi dea teste. Bă eu nu credeam mă, nu credeam eu chestia asta! Şi am zis bă….(...) spune-i lui Luci, dacă vrea să-l facă, nu acum după ce a apărut articolul, să mai stea o lună şi după aceea să îl facă dacă vrea neapărat!"

Polițistul a fost și elementul cheie al planului disperat al grupării de crimă organizată de a-i compromite pe procurorii DIICOT și polițiștii de la "Crimă Organizată" care investigau activitățile grupării Boncu.

Ilin Dragan a înregistrat clandestin conținutul audierii ce a avut loc în biroul procurorului DIICOT, cu un dispozitiv mascat pe care l-a avut asupra sa, după care a prezentat această înregistrare și a divulgat aspectele esențiale asupra cărora  mai mulţi inculpați erau cercetați în dosar, printre care Boncu Lucian și Novac Radu Alin.

Ulterior, aceste înregistrări au constituit baza formulării unei sesizări la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, cu scopul intimidării procurorilor de caz în continuarea investigării cu eficiență a activităților infracționale desfășurate de acești inculpați".

Printre cei vizați – Alex Florența, actualul procuror general al României, la vremea respectivă șeful DIICOT Timișoara și cel care instrumenta dosarul de trafic de droguri al grupării Boncu și procurorul Mihai Șandor, care a anchetat și el interlopii grei din Timișoara, inclusiv Sorin Udrea, cel care i-a fost sfătuitor fugarei Alinei Bica în Italia.

Agentul care fila poliţişti de la crimă organizată pentru mafie

După depunerea plângerii, Ilin se lăuda că i-a făcut knock out pe anchetatori și plănuia cu Lucian Boncu cum vor scăpa de dosarele penale când procurorii vor fi executați de Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Dar planul le-a eșuat chiar dacă s-au făcut eforturi disperate. În timpul audierilor, inculpatul Dragan Ilin a susținut că el a făcut înregistrările, inclusiv cele din timpul filajului la polițiștii antidrog, dar nu mai știe de ce.

"Cârtița" mafiei a fost trimisă, recent, în judecată pentru mai multe infracțiuni și riscă să ajungă în închisoare lângă cei pentru care a făcut orice ca să-i protejeze.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close