Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Armata germană face exerciții de evacuare a nemților din România

Armata germană face exerciții de evacuare a nemților din România

Autoritățile germane se pregătesc de un posibil război pe teritoriul României. Prin urmare, a avut loc un exercițiu al ISU Timiș în clădirea în care se află și Consulatul Germaniei de la Timișoara.

de Dragoș Boța    |    23 Mar 2024   •   17:04

Imaginile sunt de joi, de la un exercițiu realizat de ISU Timiș în clădirea unde îți are sediul și Consulatul Germaniei de la Timișoara. Un exercițiu pe timp de pace, dar autoritățile germane se pregătesc și de un posibil război pe teritoriul României.

Membrii Clubului Economic German din orașul de pe Bega, unde consulul Regina Lochman este vicepreședinte, au primit, la mijlocul lunii trecute, un mail care anunța acest lucru.

”Dragi prieteni de club, Bundeswehr (Divizia Forțelor Rapide din Stadtallendorf) plănuiește un exercițiu în zona Sibiu și Timișoara pentru martie 2025, în care se va practica evacuarea cetățenilor germani (jucători de rol) din altă țară.

În acest scop, căutăm una sau mai multe variante în Timișoara și împrejurimi pentru a găzdui temporar în jur de 100 până la 200 de persoane (jucători de rol în civil) timp de 2-3 zile pentru a le putea evacua în timpul exercițiului (numai în timpul zilei, nu noaptea).

Ne interesează săli de sport, săli mari, centre de afaceri, clădiri, depozite goale, sau săli cu posibilitatea de a aduce acolo 100-150 de persoane. Holurile ar avea nevoie de baie/WC (nu este obligatoriu), loc de parcare pentru utilizare. Plata este asigurată.

Colegii vor fi la fața locului și vor investiga situația pe 19.03 – 20.03 la fața locului și ar putea efectua vizite dacă există o oportunitate în acest sens în Timișoara sau împrejurimi”, se arată în mesajul Clubului Economic German Timișoara.

Divizia Forțelor Rapide din Stadtallendorf este formată din militari germani și olandezi, fiind considerată una din unitățile de elită ale Bundeswehr.  

Din această unitate fac parte parașutiști, trupe de comando, vânători de munte, elicoptere și avioane de atac și transport. 

Divizia colaborează în România cu Brigada 81de la Bistrița. Divizia Forțelor Rapide este parte a grupului de luptă a Uniunii Europene și după o alertă, se poate desfășura în cinci până la zece zile pe o rază de 6.000 de kilometri de Bruxelles. 

A avut numeroase misiuni internaționale, inclusiv în Afganistan. Pe lângă luptele cu talibanii, a fost unitatea care în vara anului 2021 a asigurat evacuarea cetățenilor germani din Kabul.

Nu întâmplător au fost alese ca loc de desfășurare a exercițiilor de evacuare Timișoara și Sibiul. Aici sunt concentrate cele mai multe și mai mari investiții germane din România și în ambele sunt deschise consulate.

Anul viitor, armata germană va face aici un exercițiu de extragere a cetățenilor nemți în caz de război în România.

Toate acestea vin în contextul în care serviciile de informații germane au avertizat asupra faptului că Rusia ar putea ataca NATO până în 2026.

×
Subiecte în articol: armata germana exercitiu NATO Timișoara
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close