Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Cel mai nou sondaj Avangarde, cifre spectaculoase privind votul la parlamentare

Cel mai nou sondaj Avangarde, cifre spectaculoase privind votul la parlamentare

Adrian Ursu a prezentat, vineri, la Antena 3 cel mai nou sondaj de opinie realizat de institutul de sondare Avangarde, condus de sociologul Marius Pieleanu.

Cel mai nou sondaj Avangarde, cifre spectaculoase privind votul la parlamentare
29 Mai 2020   •   22:03

"Cifrele reflectă o realitate, o fotografie a momentului la sfârșitul acestei luni mai. Vom vedea cum sunt poziționate principalele forțe politice și vom constata că sunt surprize față de ceea ce unii se așteptau.

Sigur că toată lumea se întreabă cât de mult a pierdut PNL de pe urma guvernării în această perioadă de criză. Alții se întreabă dacă a câștigat într-adevăr PSD făcând o opoziție destul de bleagă, dar având avantajul că nu i se sparg în cap toate ponoasele guvernării", a spus Adrian Ursu.

"Este vorba doar de 40% dintre românii care au indicat un partid. Pentru prima dată în ultimele 3 luni și ceva, cei care au indicat un partid sau o personalitate, după caz, sau dus sub 50%. Drept urmare, din star subliniez faptul că e posibil să se producă mari distorsiuni până în luna octombrie, să zicem, când vor avea loc alegeri locale", a precizat Marius Pieleanu.

PNL - 35%

PSD - 29%

Alianța 2020 (USR + PLUS) - 13%

Pro România - 6%

UDMR - 5%

ALDE - 4%

PMP - 4%

PPU - 3%

Altele - 1%

Sondajul a fost realizat prin metoda CATI, pe un eșantion de 1.000 de respondenți, iar marja de eroare este de plus/minus 3,1

 

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close