Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Drama unui şofer, lăsat fără permis, după ce un test antidrog a dat eroare. Bărbatul a cerut despăgubiri statului român

Drama unui şofer, lăsat fără permis, după ce un test antidrog a dat eroare. Bărbatul a cerut despăgubiri statului român

Un bărbat din Gorj a cerut 70.000 lei daune statului român, după ce poliția i-a luat permisul pentru că a ieșit pozitiv la testul antidrog. Analizele de sânge au arătat că doar luase niște medicamente pentru boala cardiacă de care suferea. Iată povestea lui.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2023   •   23:32

Reamintim că, Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș cere retragerea testelor pe care le are în dotare, pentru că dau foarte multe erori. La Vaslui aceeași situație, iar la Bacău, atenție, dintre 35 de șoferi găsiți drogați de către aparate, 22 s-a dovedit la analize că, de fapt, nu erau drogați.

Este şi cazul unui şofer din Gorj care o asemenea eroare l-a lăsat fără permis. Timp de opt luni cu imaginea pătată, bărbatul a pierdut o ofertă de lucru în străinătate dar şi investiția pe care o făcuse pentru un curs la o şcoală de șoferi pentru categoria C. 

După acest incident, bărbatul a cerut 70.000 lei daune statului român, după ce analizele de sânge au arătat că doar luase niște medicamente pentru boala cardiacă de care suferea Inițial.

Testarea cu aparatul Acvila scan WDTP-10 a detectat prezența în organism a unor substanțe cu efect psihotrop. Bărbatul a susținut că și-a atras oprobriul public atât în localitatea în care locuiește, cât și pe Facebook, fiind numit drogat.

Mai mult, plătise cursurile unei școli de șoferi, categoria C de care avea nevoie în Anglia, la locul de muncă unde desfășura activitatea de șofer. Însă pentru că ei s-a ridicat permisul de conducere nu a mai putut lucra, i s-a desfăcut contractul de muncă și a ajuns să lucreze în țară ca zilier.

Nu a mai putut urma cursurile școlile șoferi, pentru care a achitat suma de 2.600 lei, conform chitanței depuse la dosar. Opt luni a durat până când dosarul penal a fost clasat, a mai susținut gorjeanul, care în această perioadă a fost nevoit să împrumute bani de la rude pentru nevoile personale. Cu toate acestea, procesul intentat statului român a fost pierdut sub argumentul că pe toată durata anchetei a beneficiat de prezumția de nevinovăție.

×
Subiecte în articol: test antidrog sofer barbat
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close