Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Ediție fără precedent la Exces de putere. Doi dintre cei acuzați că au jefuit moștenitoarea imperiului Ecclestone au spus adevărul în exclusivitate la Antena 3

Ediție fără precedent la Exces de putere. Doi dintre cei acuzați că au jefuit moștenitoarea imperiului Ecclestone au spus adevărul în exclusivitate la Antena 3

Românii incriminați fără temei pentru FURTUL de 50 de milioane de lire, din cartierul miliardarilor londonezi, au vorbit în premieră, într-o ediție fără precedent, vineri seara, la Exces de putere, la Antena 3. Instanța a decis la începutul acestui an, pe 4 ianuarie, că cei patru români sunt nevinovați după ce, timp de un an, atât autoritățile locale cât și presa britanică i-a numit hoți în "jaful secolului".

Ediție fără precedent la Exces de putere. Doi dintre cei acuzați că au jefuit moștenitoarea imperiului Ecclestone au spus adevărul în exclusivitate la Antena 3
de Adrian Ursu    |    Mia Lungu    |    22 Ian 2021   •   21:23

Abuz și nedreptăți flagrante! Români prinși în capcană judiciară a furtului secolului din Marea Britanie. Doi dintre cei acuzați că au jefuit  moștenitoarea imperiului Ecclestone și pe Framk Lampardt, legendă clubului Chelsea, au venit în direct la Antena 3, imediat după ce au fost achitați și eliberați.

Dovezile care i-au convins pe jurați și pe magistrați aruncă în aer acuzațiile ce i-au târât în temniță și le-au distrus viețile. Românii incriminați fără temei pentru FURTUL de 50 de milioane de lire din cartierul miliardarilor londonezi au vorbit în premieră, exclusiv pentru Antena 3. 

Este vorba despre recepționerul de hotel Alexandru Stan, 49 de ani, şi fostul profesor de sport Sorin Marcovici, 53 de ani, care au stat în arest timp de șase luni, pe nedrept.

Aceștia au fost acuzați de complicitate la jaful care ar fi fost orchestrat de ceilalți doi inculpați, Maria Meşter, prezentată de presa britanică drept creierul operațiunii, și fiul ei, Emil Bogdan Săvăstru.

Alexandru Stan: Din cauza faptului că suntem români, putem fi luați de pe stradă și duși în închisoare, fără nici cea mai mică probă

"Pe data de 8 aprilie 2020 la ora 7 dimineață, au descins în casa în care locuiam, un share-house, cu mai multe familii în casă. 40 de polițiști. Dormeam și mi-au spus doar atât, că sunt suspect la comiterea unei infracțiuni de spargere. Au făcut control în casă și nu s-a găsit absolut nimic. M-au dus la secție.

După patru ore de stat în celulă am cerut un avocat. Avocata mi-a spus că sunt acuzat de complicitate la spargere în valoare de peste 50 de milioane de lire. Era să îmi cadă telefonul din mâna.

Am fost eliberat a doua zi la ora 3. A trebuit ca o perioada de trei luni de zile să merg săptămânal la secția de poliție să semnez. Control judiciar

Lucram în centrul Londrei. Lucram la Kings Kross. N-am fost niciodată în acea zonă (n.r. zona spargerii).

Noi vrem să arătăm cum, și cu probe, din cauza faptului că suntem români, putem fi luați de pe stradă și duși în închisoare, fără nici cea mai mică probă." a povestit Alexandru Stan.

Românii au pierdut tot din cauza acuzațiilor nefondate: "Suntem în stradă. Ne-au luat muncă, nu ne-au dat niciun fel de ajutor, nici măcar nu ne-au mai băgat în seamă"

"Nu se spune nicaieri, casa Tamarei Ecclestone era supravegheat si avea paza 24/24, fosti ofiteri din armata, plus caini de supraveghere. Tot la fel, nu se spune absolut nimic nici cum ar fi oprit bodyguardul camerele de supraveghere.

Suntem în stradă. Ne-au luat muncă, ne-au luat universitate, nu ne-au dat niciun fel de ajutor, nici măcar nu ne-au mai băgat în seamă. Noi am venit țară asta să ne facem un viitor și să ne ajutăm familiile. Noi nu am venit să furăm.

Cerceii care erau în urechile Mariei Meșter valorau 2950 de lire." a mai spus Alexandru Stan, în direct, la Antena 3.

[IVM_oUNwzSQt4OM]

Sorin Marcovici: Se întâmplă toate astea pentru că sunt român?

"De 11 ani sunt în Marea Britanie. Vorbim de cea mai deșteaptă poliție din lume.

Mi-au zis să îi spun prietenei mele că e posibil să mă duc 20 de ani la pușcărie. Dar ce, polițiștii sunt judecători?" a povestit Sorin Marcovici, precizând că din cauza acuzațiilor și-a pierdut relația și a rămas și fără casă.

"Gândiți-va cum e să stai 184 de zile închis, cu gândul că ai șanse să iei 15-20 de ani de pușcărie. Gândiți-va cum am stat. Când vedeai că toată lumea e împotriva ta pentru că ești român."

Avocatul Cristian Ene a explicat în direct la Antena 3 că românii se pot îndrepta cu acțiune legală împotriva Statului englez și pot cere daune materiale și morale precum și scuze publice, pentru prejudiciile de imagine aduse de acuzațiile nefondate.

[IVM_3gEaQplQlsm]

Românii, acuzați pe nedrept de "Spargerea Secolului"

Românii au fost acuzați că ar fi furat bunuri în valoare de peste 26 de milioane de lire sterline. Instanța a decis la începutul acestui an, pe 4 ianuarie, că cei 4 români sunt nevinovați. 

Cei patru inculpați au izbucnit în lacrimi la aflarea sentinței, în timp ce juriul de la Isleworth Crown Court a pronunțat verdicte unanime de nevinovăție pentru conspirație la jaful din decembrie 2019, precum și pentru alte acuzații alternative.

Sentinţă neaşteptată pentru românii acuzaţi la Londra de "jaful secolului”. Au plâns la aflarea verdictului

Maria Meşter în vârstă de 47 de ani, fiul ei, barmanul Emil Bogdan Săvăstru, în vârstă de 30 de ani, fostul profesor de sport Sorin Marcovici, în vârstă de 53 de ani, şi lucrătorul hotelier Alexandru Stan, în vârstă de 49 de ani, au fost judecaţi în cazul "jafurilor secolului”, la Londra.

Casa în care s-a dat spargerea se află pe aceeași stradă pe care locuiesc, printre alți miliardari, șeicul din Burnei, patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, cel mai bogat om din China, Wang Jianlin, la care se adaugă și mai multe ambasade. Conform autorităților britanice, jaful a durat ceva mai puțin de 50 de minute și a presupus spargerea mai multor seifuri.

Deşi procurorii au susţinut până în ultimul moment vinovăţia românilor, care în luna decembrie a anului trecut, ar fi furat ceasuri, bijuterii şi alte bunuri, în valoare de 26 de milioane de lire sterline, aparţinând fostului fotbalist Frank Lampard, moştenitoarei Tamara Ecclestone şi familiei magnatului Vichai Srivaddhanaprabha, curtea juraților a fost de altă părere. 

Românii au fost exoneraţi de orice implicare în ceea ce poliţia a descris ca fiind cel mai mare jaf dat în Marea Britanie.

 

×
Parteneri
Zeci de mii de bucureşteni au rămas din nou fără apă caldă
x close