Antena 3 CNN Actualitate Sentinţă neaşteptată pentru românii acuzaţi la Londra de "jaful secolului”. Au plâns la aflarea verdictului

Sentinţă neaşteptată pentru românii acuzaţi la Londra de "jaful secolului”. Au plâns la aflarea verdictului

Juriul din Marea Britanie a dat, luni, un verdict neaşteptat în cazul "Jafurilor secolului“ din Anglia, în care o româncă împreună cu fiul său și alți doi români au fost cercetați pentru furtul unor bijuterii în valoare de 26 milioane de dolari, din casele unor vedete.

Sentinţă neaşteptată pentru românii acuzaţi la Londra de "jaful secolului”. Au plâns la aflarea verdictului
de Georgiana Adam    |    05 Ian 2021   •   23:15

Maria Meşter în vârstă de 47 de anu, fiul ei, barmanul Emil Bogdan Savastru, în vârstă de 30 de ani, fostul profesor de sport Sorin Marcovici, în vârstă de 53 de ani, şi lucrătorul hotelier Alexandru Stan, în vârstă de 49 de ani, au fost judecaţi în cazul "jafurilor secolului”, la Londra.

Deşi procurorii au susţinut până în ultimul moment vinovăţia românilor, care în luna decembrie a anului trecut, au furat ceasuri, bijuterii şi alte bunuri, în valoare de 26 de milioane de lire sterline, aparţinând fostului fotbalist Frank Lampard, moştenitoarei Tamara Ecclestone şi familiei magnatului Vichai Srivaddhanaprabha, curtea juraților a fost de altă părere. 

Românii au fost exoneraţi de orice implicare în ceea ce poliţia a descris ca fiind cel mai mare jaf dat în Marea Britanie, informează Daily Mail.

Potrivit sursei citate, cei patru români au plâns la aflarea sentinţei, în timp ce juriul a pronunţat verdicte unanime de nevinovăţie pentru conspiraţie la jaf, în decembrie 2019, precum şi pentru alte acuzaţii alternative.

Arestată pe aeroport, cu cerceii furaţi în urechi

Maria Meşter a fost arestată pe 31 ianuarie 2020, pe aeroportul Stansted. La momentul arestării, ea purta cerceii în valoare de 66 de mii de lire sterline, furaţi din reşedinţa Ecclestone, situată în Kensington, pe aşa-numita "alee a miliardarilor". 

Presa londoneză, care o numeşte "prostituată" pe Meşter, menţionează că aceasta ar fi negat, în cuvinte triviale, acuzaţiile privind implicarea în spargerea şi jaful de la locuinţa Tamarei Ecclestone.

 

 

 

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close