Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Exces de putere. Război total - Procurori contra judecători

Exces de putere. Război total - Procurori contra judecători

Exces de putere. Război total - Procurori contra judecători
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    01 Mar 2019   •   21:52

Un document devastator a fost obținut de Berta Popescu și prezentat vineri seară la emisiunea „Exces de putere”.

E un conflict între procurori și judecători!

În Ianuarie 2016 ministrul Justiției la acea vreme, Raluca Prună, a trimis o adresă către Curtea de Apel București în care spunea judecătorilor că ar trebui să fie făcute protocoale între instanțe și procurori.

Potrivit adresei respective, Raluca Prună solicita Curții de Apel București să dispună cu prioritate măsurile care se impun în vederea facilitării accesului electronic la nivelul instanței și a instanțelor din raza teritorială pentru reprezentanții parchetelor și direcțiilor specializate ale ministerului public.

Un astfel de protocol a mai fost făcut inclusiv între Curtea de Apel Brașov și DNA.

„Printr-un astfel de protocol, procurorii aveau acces la absolut toate informațiile din dosare în timp real lucru care în ceea ce privește pe avocați nu se întâmplă”, a spus Berta Popescu.

Ce spunea Raluca Pruna despre protocoale, în anul 2018

„Protocoalele trebuie declarate ilegale printr-o decizie a unei instanțe, nu prin OUG”, susținea fostul ministru al Justiției, Raluca Pruna.

Potrivit ei, norma de procedură penală, chiar dacă ar fi mai favorabilă, nu retroactivează.

„O condamnare întemeiată pe o interceptare care la momentul pronunțării era o probă legal obținută nu poate fi răsturnată ulterior.
O politică penală care pune in discuție primul punct devine una a bunului plac, lipsită de predictibilitate, care aruncă in aer principiul autorității de lucru judecat. Protocoalele trebuie declarate ilegale printr-o decizie a unei instanțe, nu prin OUG.

Și ar fi bine ca părțile interesate să procedeze la un astfel de demers. Până când o hotărâre judecătorească nu se pronunță în sensul că un protocol depășește limitele legii /adaugă la lege, fiind așadar «ilegal», operăm cu prezumția de legalitate”, scria anul trecut pe Facebook Raluca Prună.

Informațiile au fost prezentate la Antena 3, vineri, la emisiunea „Exces de putere”.

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close