Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Firmă de partid din Maramureș, contracte pe bandă rulantă cu statul

Firmă de partid din Maramureș, contracte pe bandă rulantă cu statul

O firmă din Maramureș cu zero cifră de afaceri din 2018 până în prezent a obținut 15 contracte în zece zile, încredințate direct, fără licitație, pentru a acorda consultanță.

Firmă de partid din Maramureș, contracte pe bandă rulantă cu statul
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Oct 2021   •   23:03

Nordxpert Consulting SRL și-a schimbat în vara acestui an obiectul de activitate din ”repararea articolelor din metal” în ”consultanță pentru afaceri și management”.

Cu aceeași ocazie, societatea a fost cedată de soția unui membru PNL din Baia Mare, pe nume Marius Șerban Bondici, unui partener de afaceri al acestuia. Cei doi conduc o altă firmă, EDS Electric SRL, care, de la intrarea la guvernare a PNL, a obținut milioane de lei din contracte de consultanță și lucrări de construcții cu primării conduse de liberalii din Maramureș.

Numele nu spune aparent nimic, dar presa din Maramureș arată că în spatele celor două firme s-ar afla deputatul Călin Ioan Bota, președintele Organizației PNL Baia Mare.

Întrebat despre legătura cu Bondici, acesta declară:

„Este prietenul meu și membru simplu PNL, dar aceste lucruri nu au influențat în nici un fel atribuirea acelor contracte. Din cunoștințele mele, ei sunt specialiști în ceea ce fac.”

Atât de specialiști încât primarii care i-au angajat nu știu nimic nici despre ei, nici despre contractele cu ei.

„Se poate să fi semnat. Îl cunosc din vedere pe domnul Bondici, dar nu știu nimic despre contracte, n-am fost aici”, a spus Vasile Ștefan Mihalca, primarul din Copalnic Mănăștur, pentru G4media.

„Nu am fost la Primărie, am fost în concediu, poate viceprimarul știe”, a afirmat Anuța Enea-Bizău, edilul din comuna Bogdan Vodă.

„Nu știu despre aceste contracte, poate viceprimarul să știe. Posibil să am un coleg Bondici, nu știu”, a spus și Laurențiu Batin, primarul din Giulești.
 

×
Subiecte în articol: firma partid contracte stat PNL Maramureș
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close