Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Grădiniţe renovate de Primăria Sectorului 3 cu fonduri europene, închise de aproape un an pentru că Ministerul Educaţiei nu a angajat personal

Grădiniţe renovate de Primăria Sectorului 3 cu fonduri europene, închise de aproape un an pentru că Ministerul Educaţiei nu a angajat personal

Mai multe grădiniţe renovate de Primăria Sectorului 3 cu bani europeni sunt închise şi nu pot fi folosite pentru că Ministerul Educaţiei nu a făcut angajările necesare pentru ca aceste unităţi să primească sute de copii.

Grădiniţe renovate de Primăria Sectorului 3 cu fonduri europene, închise de aproape un an pentru că Ministerul Educaţiei nu a angajat personal
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2021   •   14:50

În Sectorul 3, Primăria a renovat, cu fonduri europene, mai multe grădiniţe. Una are 400 de locuri, alta 300 de locuri. Grădiniţele renovate au fost predate de Primăria Sectorului 3 către Inspectoratul Şcolar şi Ministerul Educaţiei.

Şi totuşi, grădiniţele stau închise de aproape un an pentru că Ministerul Educaţiei nu a făcut angajări pentru grădiniţele renovate.

În total sunt trei astfel de unităţi deja recepţionate, dar care nu sunt funcţionale din cauza lipsei de personal.

"Venim cu alte şapte din spate care urmează să fie gata până la finalul anului sau începutul anului viitor cu o capacitate totală de peste 2000 de locuri. Noi le-am dimensionat astfel încât să nu refuzăm pe nimeni", a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

Primarul spune că primeşte zilnic zeci de reclamaţii de la părinţii nemulţumiţi că nu au unde să-şi ducă copiii.

"De anul trecut sunt nedeschise nici astăzi, din cauza incompetenţei şi ticăloşiei celor de la Inspectorat şi nu numai, care nu au dat drumul la angajări. Şi nici nu le fac în continuare. Este pur şi simplu revoltător că noi ca Primărie ne facem treaba, muncim şi reuşim să facem aceste investiţii cu bani europeni, iar ei au de făcut fix atât şi nu sunt în stare să o facă", a precizat primarul Sectorului 3.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close