Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Judecătorul Mădălina Frăsinie, despre criticile aduse de Stelian Ion la adresa CSM: "Justiția va fi scoasă la mezat ori de câte ori va fi nevoie pentru a profita ei"

Judecătorul Mădălina Frăsinie, despre criticile aduse de Stelian Ion la adresa CSM: "Justiția va fi scoasă la mezat ori de câte ori va fi nevoie pentru a profita ei"

Judecătorul Mădălina Frăsinie a comentat în cadrul emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3, disputele din justiție şi criticile aduse de Stelian Ion la adresa CSM.

Judecătorul Mădălina Frăsinie, despre criticile aduse de Stelian Ion la adresa CSM: "Justiția va fi scoasă la mezat ori de câte ori va fi nevoie pentru a profita ei"
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iul 2021   •   22:31

Judecătorul Mădălina Frăsinie a explicat că disputele din justiție au loc pentru că decidenții "consideră că justiția este o temă și nu o putere în stat, puterea judecătorească. 

 „Justiția va fi adusă la masa negocierilor lor ori de câte ori ei profită. Se dorește o revenire în ceea ce privește subordonarea noastră pentru că SIIJ-ul este doar un prim pas.

Stelian Ion prin propunerile sale la legile justiției îşi va putea alege judecătorul”

Stelian Ion, prin propunererile la legile justiției vrea să fie titularul acțiunii disciplinare împotriva judecătorilor și procurorilor. Adică dacă îl deranjează, spre exemplu, că eu vorbesc într-un dosar în care Ministerul Justiției, de exemplu, sau un alt minister este parte, poate să inițieze o acțiune disciplinară și să mă facă practic să mă abțin din acel dosar și să ies. Altfel își va putea alege judecătorul prin modificările pe care le propune.

„Justiția va fi scoasă la mezat ori de câte ori va fi nevoie pentru a profita lor”

Am văzut că plânge de criza din DIICOT şi DNA-ului. Dar domnul ministru nu știe că sunt și alte Parchete în această țară care se confruntă cu deficit de personal, care nu reușesc să-şi lucreze dosarele pentru că nu există oameni pregătiți care să facă lucrul acesta?(...) Justiția va fi scoasă la mezat ori de câte ori va fi nevoie pentru a profita lor.

Bugetul instanțelor judecătorești este în pixul domnului ministru. Adică ministerul poate să managerieze propriul buget, numai instanțele judecătorești nu sunt în stare. Asta înseamnă că din pixul domnului ministru stă tot ceea ce înseamnă personal. Adică dacă nu sunt bani să se organizeze concurs nu se vor organiza pentru că Ministerul Justiției nu alocă fondurile necesare", a explicat judecătorul Mădălina Frăsinie la Antena 3. 

Citeşte şi: Stelian Ion, critici la adresa CSM pentru că nu a decis condamnarea acuzațiilor lui Liviu Dragnea după eliberare

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close