Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Lege pentru stoparea jocurilor ONG-urilor care blochează proiectele României

Lege pentru stoparea jocurilor ONG-urilor care blochează proiectele României

O lege votată în cele două camere ale Parlamentului, şi care aşteaptă acum promulgarea preşedintelui Klaus Iohannis, pune frână acţiunilor abuzive ale ONG-urilor. Legea este atacată la Curtea Constituţională de USR.

Lege pentru stoparea jocurilor ONG-urilor care blochează proiectele României
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Dec 2022   •   11:55

"Ne aducem aminte că acum câteva săptămâni vorbeam despre felul în care proiectul hidrocentralelor cu stadii avansate de execuţie nu putea fi realizat pentru că nişte ONG-uri acţionau şi atacau în instanţă şi pe urmă atacau şi la Curtea Constituţională, cu nişte arme de partid, dar bine alimentate din zona ONG-istă", a explicat Adrian Ursu.

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii vine cu modificări tocmai pentru a limita abuzul.

"Diferenţa între ceea ce ar trebui să fie societatea civilă şi mandatul ei de a interveni în sprijinul unor lucruri bune, care să producă bine, şi aceste structuri de apartament cu câte un cetăţean în spatele unei adresele poştale, care reuşesc să facă foarte mult rău, aşa cum se întâmplă şi în cazul hidrocentralelor unde se apără lăstărişul şi lostriţa care nu mai există de zeci de ani în Jiu", a dezvăluit Oana Zamfir.

Una dintre modificări arată că: "Dacă o persoană a fost membru într-un ONG care a fost dizolvat pe cale judecătorească pentru motivele prevăzute de lege (inclusiv pentru faptul că nu şi-a plătit datoriile), respectiva persoană nu mai are dreptul să fie membru fondator într-un alt ONG timp de 5 ani".

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close