Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Mărturia poliţistului "incomod": Domnul secretar de stat Despescu m-a ameninţat, că dacă nu mă internez, mă va da afară, sau ne vom judeca 3-4 ani şi nu câştig nimic

Mărturia poliţistului "incomod": Domnul secretar de stat Despescu m-a ameninţat, că dacă nu mă internez, mă va da afară, sau ne vom judeca 3-4 ani şi nu câştig nimic

Antena 3 continuă dezvăluirile în cazul poliţistului ''incomod", după informaţiile prezentate săptămâna trecută. Este vorba despre Paul Feroiu, poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului (IPJ) Gorj, care l-a trimis la tratament psihiatric.

Mărturia poliţistului "incomod": Domnul secretar de stat Despescu m-a ameninţat, că dacă nu mă internez, mă va da afară, sau ne vom judeca 3-4 ani şi nu câştig nimic
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Aug 2021   •   23:41

Oana Zamfir şi Adrian Ursu au prezentat, vineri, în cadrul emisiunii Exces de putere" , documente şi informaţii noi, despre unul dintre cele mai cutremurătoare abuzuri din Poliţie.

 "Acesta a făcut un control în care le arăta şefilor cât de slab pregătiţi sunt poliţiştii din această ţară. Un document a fost emis de Inspectoratul Judeţean Gorj către domnia sa. Pregăteşte-te că eşti programat să te internezi la pat, la Psihiatrie. Trebuia să fie luni internarea forţată şi împotriva legi.

A venit însă, documentul - dispoziţia şefului Inspectoratului, din 18.08.2021, la două zile după ce ar fi trebuit să se prezinte spre a fi internat, cu avertismentul că trebuie să îşi ia papucii şi periuţa, că nu mai iese", a spus Oana Zamfir, în emisiunea Exces de putere.

Carmina Pricopie, jurnalist de investigaţie şi senior-editor la Antena 3, a vorbit despre acest caz, care a ajuns până la ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"Această dispoziţie a venit la două zile de la data la care domnul Feroiu ar fi trebuit să se interneze la pat, la Psihiatrie, la Spitalul Ministerului de Interne Gerota. A fost anunţat că i-a fost suspendat contractul de muncă încheiat între el şi IPJ Gorj. Domnia sa, în ultima vreme era poliţist la Ordine Publică, la Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, iar în această hârtie pe care a primit-o de la IPJ Gorj, sunt invocate mai multe articole din lege, printre care şi statutul poliţistului. Ori, consultând statutul poliţistului, am observat că nicăieri nu se face vorbire despre o internare la Psihiatrie, ci despre un consult psihoogic",  a precizat Carmina.

Întrebat de ce nu s-a dus să se interneze la Psihatrie, polițistul Feroiu a răspuns:

"Nu m-am dus pentru că, în primul rând, domnul secretar de stat Despescu (n.r Bogdan Despescu) m-a amenințat, că dacă nu mă internez mă va da afară, sau ne vom judeca 3-4 ani și nu câștig nimic, o să îmi chinui famiia. În al doilea rând, nu m-am dus, pentru că nu am nicio problemă. Comisia de Abuzuri din Senatul României care este cea mai înaltă comisie, a ajuns la concluzia și în urma expertizei făcute de domnul profesor universitar, doctor Butoi, care este psiholog, că sunt foarte apt pentru Seviciul de Acțiuni Speciale și a găsit vinovat conducerea Inspectoratului și pe doamnele psiholog", a mărturisit polițistul, într-un interviul difuzat vineri seara, la "Exces de putere".

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close