Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Modelul Cotroceni Travel se mută în Parlament. Ce fac aleșii pentru a beneficia de călătorii exotice

Modelul Cotroceni Travel se mută în Parlament. Ce fac aleșii pentru a beneficia de călătorii exotice

Parlamentarii României au decis să fie mai activi pe plan internațional, pentru a promova cât mai bine interesele economice și politice ale țării, prilej de a vizita anumite zone exotice.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Apr 2023   •   23:19

Recent, Parlamentul României și-a dublat numărul de abonați la grupurile de prietenie, înființate în vederea consolidării relațiilor cu alte țări.

Astfel, aleșii au căutat să se înscrie în grupuri parlamentare de prietenie cu Bangladesh, Guatemala și Emiratele Arabe Unite, deși Emiratele Arabe Unite sunt o monarhie federală, cu un sistem juridic care exclude alegerile și existența partidelor politice.

Fără să țină cont de acest aspect, parlamentarii au optat pentru dublarea numărului de membri ai grupului parlamentar de prietenie, fapt care le permite să călătorească în toate aceste zone.

Astfel, pe banii contribuabililor, aleșii participă la sesiuni de shopping și se bucură de cazare all inclusive, în Abu Dhabi sau Dubai.

Citește și: Marcel Ciolacu, la congresul UDMR: "Bine v-am găsit la guvernare, sper că nu aveți alte planuri"

De exemplu, deputatul USR, Victor Ilie, figurează în grupurile parlamentare de prietenie cu Emiratele Arabe Unite, Republica Populară Bangladesh, Lituania și Filipine, în timp ce parlamentarul AUR, Radu Vicențiu Grădinaru, a optat pentru Brazilia, Suedia, Țările de Jos și Emiratele Arabe Unite.

În 2021, Parlamentul României a cheltuit 20.000 de euro pentru ca șapte senatori să participe la un eveniment organizat de pavilionul României în Dubai. La întoarcere, senatorii au spus că au avut zile încărcate și multe discuții cu oficialii din Emirate.

Mai mult, Senatul a transmis și un comunicat de presă, în care a făcut referire la un dialog interparlamentar bilateral, deși țara vizitată nu are Parlament.

Tot în februarie, zece parlamentari au participat, în Franța, la lucrările Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, pentru care au decontat suma de peste 113.000 de lei.

Cu toate acestea, raportul pentru activitatea desfășurată acolo nu a fost nici până azi prezentat, potrivit jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: parlamentari calatorii
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close