Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Primarul Iașului, conac pe numele copilului de 4 ani

Primarul Iașului, conac pe numele copilului de 4 ani

Cu 820 de metri pătrați dispuși pe trei niveluri și o amprentă la sol de 300 mp, primarul Iașului, Mihai Chirica, intră în competiție imobiliară cu fostul edil al Bucureștiului, Adriean Videanu.

Primarul Iașului, conac pe numele copilului de 4 ani
Sursa foto: Facebook/Mihai Chirica
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Oct 2021   •   23:46

Reporter de Iași a intrat în posesia schiței viitorului conac al lui Mihai Chirica.

Potrivit proiectului tehnic, imobilul va avea patru dormitoare generoase cu dressing-uri și băi proprii, iar la parter, pe lângă vestibul, living și ”zona de dining” este prevăzut și un birou.

Toate demersurile se fac pe numele lui Ștefan Chirica, băiatul de patru ani al primarului. Acesta este reprezentat de bunica sa, Silvia Chirica, mama edilului.

Terenul de 836 de metri pătrați și clădirile existente au fost achiziționate de familia Chirica în 2018. Valoarea tranzacției: 250.000 de euro. Sumă de nejustificat în declarațiile de avere ale edilului.

În ultimii 10 ani, CHirica a câștigat în medie doar 2.250 euro/lună, dar are trei vile, terenuri în Bârnova și Vatra Dornei și un apartament în Centrul Iașului.

Șase ani din cei zece a câștigat doar 1.000 de euro/lună. În toți acești ani a trebuit să plătească trei pensii alimentare, să se îmbrace, să mănânce, să plătească utilitățile, să meargă în vacanțe.

Nu a dat răspunsul lui Videanu că nu a fumat și nu a băut, ci a indicat sumele strânse la botezul fiului și vânzarea unui teren pe care mama sa îl deținea pe aleea Sadoveanu. Adică un teren de 460 mp, din Copou, luat cu suma simbolică de 7.000 de euro, de la un interpus al cumătrulu său, omul de afaceri Bogdan Cihodaru, trecută mama ca proprietară, apoi vândut cu 100.000 de euro, de 15 ori mai scump, către un alt jucător imobiliar care tocmai beneficiase de un schimb e terenuri avantajos cu Primăria Iași.

O altă mamă este apoi invocată de Mihai Chirica drept sursă a averii: mama soției, care deține o mică fabrică de brânzeturi. Profiturile ei îl trădează însă pe primar: au păcatul de a fi modeste.

×
Subiecte în articol: primar Iași Mihai Chirica copil mama conac
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close