Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Procurorul General al României, avertisment pentru politicieni: "Unicul scop este aplicarea legii"

Procurorul General al României, avertisment pentru politicieni: "Unicul scop este aplicarea legii"

Procurorul General al României, Alex Florența, a vorbit în exclusivitate, în cadrul unui interviu oferit pentru Antena 3 CNN, despre activitatea Ministerului Public dar și ce se va întâmpla cu plângerea penală depusă pe numele lui Klaus Iohannis.

de Dragoș Boța    |    09 Feb 2024   •   22:49

Procurorul General al României, Alex Florența, a făcut o declarație fermă privind activitatea procurorilor din cadrul Ministerului Public, subliniind că aceștia își desfășoară atribuțiile "doar conform propriei conștiințe, doar potrivit cadrului instituțional prevăzut și în care își desfășoară activitatea", în contextul în care în ultima perioadă apar tot mai multe dosare ce vizează politicieni, în care Direcția Națională Anticorupție se implică.

El a dat asigurări că fiecare anchetă desfășurată de procurori nu are ca scop influențarea vreunui proces electoral. "Procurorii Ministerului Public își fac treaba cu obiectivitate, având ca unic scop aplicarea legii în conformitate cu principiile dreptății și legalității", a declarat Procurorul General.

El a subliniat că activitatea acestora se bazează pe sesizările primite cu privire la diferite fenomene infracționale, iar eforturile lor sunt direcționate către instrumentarea dosarelor în măsura în care acestea sunt semnalate.

În legătură cu plângerea depusă de partidul AUR, pe numele lui Klaus Ioahnnis, privind deplasările acestuia, care se află pe circuitul administrativ la nivelul Parchetului General, Alex Florența a explicat că aceasta "probabil va fi repartizată unui procuror din cadrul secției de urmărire, care, ca orice alt dosar de urmărire penală pe care îl are în instrumentare, va urmări pașii procedurali pe care îi consideră necesari".

×
Subiecte în articol: procuror general politicieni ancheta DNA
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close