Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Bombă ecologică devastatoare la Oneşti. Munţi de reziduuri cancerigene ameninţă sute de mii de oameni

Bombă ecologică devastatoare la Oneşti. Munţi de reziduuri cancerigene ameninţă sute de mii de oameni

Munţi de nămol toxic, concentraţii uriaşe de reziduuri, metale grele şi substanţe cancerigene. Jumătate de milion de metri cubi de materii infestate sunt pe punctul de a otrăvi Trotuşul, Siretul, Delta Dunării până la gurile de vărsare în Marea Neagră.

Bombă ecologică devastatoare la Oneşti. Munţi de reziduuri cancerigene ameninţă sute de mii de oameni
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Feb 2022   •   23:28

Autorităţile române poartă o răspundere uriaşă pentru felul în care toată această nenorocire a fost ocolită sau chiar ascunsă până în ziua de azi.

Întins pe zece hectare, muntele de reziduuri atinge un volum colosal - 500.000 de metri cubi şi este rezultatul din procesul de producţie al Carom Oneşti.

Ploile abundente pot tranforma în orice clipă această masă uriaşă într-o otravă ce va contamina pânza freatică şi râurile din aval.

Bomba de la Oneşti ameninţă Delta

Statul român a încercat să ascundă acest pericol uriaş înaintea aderării României la Uniunea Europeană pentru a avea mai puţine dureri de cap în dosarul de mediu. Deşi existau probe prelevate în mod repetat pentru a analiza conţinutul acestor deşeuri şi se propunea incinerarea, Agenţia de Mediu Bacău a girat clasarea acestei uriaşe ameninţări ecologice ca fiind nepericuloasă.

Bomba ecologică ameninţă acum sute de mii de oameni, ferme zootehnice, culturi agricole.

Ancheta exclusivă a fost prezentată de Adrian Ursu, vineri seară, la emisiunea "Exces de putere".

Aflaţi toate informaţiile urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: Carom Oneşti reziduuri bombă ecologică
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close