Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Sondaj ARA Public Opinion, cu privire la îngrijorările românilor | Cei mai mulți se tem de creșterea taxelor și impozitelor, dar și de prețurile mari la alimente și facturi

Sondaj ARA Public Opinion, cu privire la îngrijorările românilor | Cei mai mulți se tem de creșterea taxelor și impozitelor, dar și de prețurile mari la alimente și facturi

În cadrul unui sondaj realizat de ARA Public Opinion, românii și-au exprimat principalele îngrijorări. Cei mai mulți dintre ei se tem de ziua de mâine, precum și de creșterile taxelor și impozitelor, dar și de prețurile extrem de ridicate la alimente și facturi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Dec 2023   •   23:50

Potrivit sondajului, cele mai multe îngrijorări ale românilor sunt creșterile taxelor și impozitelor, precum și creșterile prețurilor la alimente și facturi. 

39% dintre respondenți se tem de ziua de mâine, în timp ce 32 % se tem de singurătate.

De asemenea, neîncrederea în sistemul de sănătate din România conduce și teama cu privire la starea de sănătate.

Siguranța pe stradă este o altă temere importantă. 

Însă aproape 40% dintre români au acordat note maximale și la teama pentru grija zilei de mâine, aici rezultă și neîncrederea în autoritățile locale și centrale.

Citește și: Cu cine ar vota bucureştenii, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri - Sondaj CURS

În cadrul unui reportaj exlusiv realizat de Antena 3 CNN, românii își exprimă îngrijorarea și cu privire la faptul că anul 2024 ar putea aduce mult mai multe evenimente negative.

”Ce poată să ne mai lovească, necazuri și mai mari. Sunt speriată și eu de tot ce mai aud, că dacă stau să ascult, chiar mă îngrijorez”, spune o bătrână din municipiul Mureș.

Unii sunt de părere că anul 2023 a adus multe necazuri, iar în 2024 lucrurile par să se mai potolească.

”Anul 2023  a fost un an destul de palpitant, ca să spunem așa, dar nu cred că o să se mai întâmple atât de multe, cred că s-au mai calmat lucrurile din ce-am văzut în ultimul timp”, a spus o tânără din București.

”În general, nu sunt o fire fricoasă, dar având în vedere temperaturile anormale pentru lunile de iarnă și cum virușii nu pot distruși prin temperaturi scăzute, mi-e frică să nu izbucnească ceva epidemie și cel mai mult au de suferit copiii”, a declarat o tânără din Bihor.

Alți români spun că una dintre principalele îngrijorări pentru țara noastră este legată de tensiunile geopolitice, mai ales în contextul războiului de la graniță, dintre Rusia și Ucraina.

”Din păcate, escaldarea situației geopolitice la nivel mondial s-ar putea să fie un motiv de îngrijorare pentru România, situația din Ucraina care este în continuare instabilă, poate reprezenta un punct de îngrijorare, iar toate acestea pot să determine o instabilitate economică la nivel național”, spune un bărbat.

Sunt însă și români care susțin că nu sunt îngrijorați când vine vorba de a se gândi la viitor.

”Nu mă mai tem, pentru că ar fi păcat să sufăr și atunci, și după, cred că imaginația celor care sunt plătiți să facă lucrurile astea este mai bogată decât a noastră”, a mărturisit o altă femeie din Bihor.

×
Subiecte în articol: sondaj ingrijorari romani
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close