Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Sorin Cîmpeanu o apără pe soția ministrului Bode: ”Dacă e soție de ministru, ar trebui să nu își mai găsească nici un loc de muncă?”

Sorin Cîmpeanu o apără pe soția ministrului Bode: ”Dacă e soție de ministru, ar trebui să nu își mai găsească nici un loc de muncă?”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, i-a luat apărarea soției ministrului Lucian Bode, după ce în presă se vehicula că aceasta a fost sau urmează să fie detașată la Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educației.

Sorin Cîmpeanu o apără pe soția ministrului Bode: ”Dacă e soție de ministru, ar trebui să nu își mai găsească nici un loc de muncă?”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    27 Aug 2021   •   23:22

Karina Bode este educatoare și director al unei grădinițe din Zalău și soția ministrului de Interne, Lucian Bode.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat despre detașarea Karinei Bode la Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educației.

”Doamna Karina Bode nu este angajata nici a Ministerului Educației, nici a Centrului Național de Evaluare și Politici în Educație. Doamna Karina Bode, din câte știu, este o educatoare cu o experiență de 26 de ani. Nu a făcut nimic altceva decât să fie educatoare, deci are o experiență foarte bogată în educație timpurie, dar ea nu este angajată. Mai mult decât atât, nu s-a înregistrat nicio cerere de detașare în interesul învățământului.

(...) Din acest motiv ar trebui să nu își mai găsească nici un loc de muncă în România, doar pentru faptul că este soție de ministru? Întreb.

(...) Mi-a spus că nu și-a dorit și nu-și va dori vreodată vreo funcție de conducere. Este vorba de un loc de muncă pentru un om care se mută dintr-un oraș în alt oraș. Vă întreb pe dumneavoastră, ce ar trebui să facă, doar pentru că e soție de ministru să nu mai fi angajată niciunde, nu? Și 26 de ani de experiență, 26!”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Într-o intervenție telefonică în emisiunea ”Exces de putere” de la Antena 3, Sorin Cîmpeanu a vrut să clarifice situația.

”Comunicatul de presă al Ministerului Educației a apărut înaintea emisiunii și spune foarte clar: informațiile apărute în mass-media, referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrului Național de Evaluare și Politici în Educație, este o informație falsă. Doamna Karina Bode nici nu este angajată a Ministerului Educației și nici a Centrului Național de Evaluare și Politici în Educație”, a spus ministrul Educației la Antena 3.

Întrebat dacă nu cumva s-a renunțat la detașarea Karinei Bode, după ce au apărut informațiile în presă, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Ca să se facă o detașare, ar fi trebuit să fie înregistrată o cerere pentru detașare, așa cum au făcut cei 20.000 de detașați, iar eu am precizat, cu toată responsabilitatea, că nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele Karina Bode”.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu karina bode
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close