Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Omul de încredere al lui Iohannis vrea investiţii din banii statului | Vila secretă de la munte, renovată cu două milioane de euro din PNRR

Omul de încredere al lui Iohannis vrea investiţii din banii statului | Vila secretă de la munte, renovată cu două milioane de euro din PNRR

O vilă de peste 1.000 de metri pătrați - subsol, parter, două etaje și mansardă. Este vila pe care unul dintre cei mai controversați demnitari din România vrea să o țină la secret. 

Omul de încredere al lui Iohannis vrea investiţii din banii statului | Vila secretă de la munte, renovată cu două milioane de euro din PNRR
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2023   •   21:58

Este cunoscută locația precisă a domeniului în care președintele României își petrece vacanța. Este cunoscută şi locația vilei de protocol destinată premierului țării. Atunci, de ce această proprietate este menținută la secret? Poate pentru a nu se vedea investițiile luxoase care se fac în ea pe bani publici? 

De altfel, banii au și dat-o de gol, după ce demnitarul, chiar șef de serviciu secret în România, a cerut două milioane de euro din PNRR pentru a renova acest imobil.

Colegii de la Jurnalul sunt cei care au observat că din documentele achiziției lipsește nu doar locația imobilului, ci și caietul de sarcini. Nici măcar localitatea în care se află proprietatea nu este menționată, dar scapă într-unul dintre documente intitulat Sesiune Formulare Sinaia. 

O vilă de proporții semnificative în Sinaia și încă nu una care să stea să cadă având în vedere anul construcției, 1986. Și atunci cum de doar renovarea înghite două milioane de euro? Poate că explicația ține și de destinatarul acestei luxoase reședințe.

De ani buni este omul de încredere al președințelui Iohannis, singurul șef de serviciu secret pe care Iohannis nu l-a schimbat de la preluarea puterii.

Este vorba de Lucian Pahonțu, directorul Serviciului de Protecție și Pază.

Revenind la vila în care se pompează două milioane de euro din PNRR, aceasta nu este nici pe departe singura vila de protocol pe care SPP-ul o are la munte, așa cum are și la mare, dar și pe lacul Snagov. 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close