Ștefan Lungu a pregătit împreună cu E.S. David Saranga chifteluţe de vită în sos de roşii, o reţetă mult îndrăgită de către Ambasadorul Israelului în România.
În ediţia 7 "Gătit la costum", sezonul 2, Ştefan Lungu l-a avut ca invitat special David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, fost consilier în cadrul Ambasadei Israelului în SUA, responsabil de relațiile cu mass-media și afacerile publice la New York, dar şi fost șef al Departamentului de legătură cu Parlamentul European, în cadrul delegației israeliene la UE.
![]()
Reţetă chifteluţe de vită în sos de roşii, reţeta preferată a Ambasadorului Israelului, E.S. David Saranga
Ingrediente lipie
- Faina 500 gr
- Drojdie uscata 10 gr
- Sare o lingurita
- Zahar o lingurita
- Apa 600 ml
![]()
Ingrediente chifteluţe de vită în sos de roşii
- Carne tocată din pulpă de vita 500 gr
- Ceapă roşie 1 buc
- O linguriţă de boia dulce
- Usturoi 3-4 căţei
- 1 morcov
- 1 ou
- O legătură de pătrunjel
- Ras el hanut 2 linguri
- Ulei de măsline
- Sos de roşii pasat
- Făină pentru a fi rostogolite
Pentru sos
- Ceapă tăiată felii mari
- Piper
- Sos roşu sau roşii conservate integral
- Busuioc
- Ulei
- Usturoi
- Sare
- Ras el hanut 2 linguri
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.