Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Anchetă la Spitalul Universitar după moartea lui Eduard Giosu | Anunţul DSU

Anchetă la Spitalul Universitar după moartea lui Eduard Giosu | Anunţul DSU

Departamentul pentru Situaţii de Urgență anunţă că, la solicitarea Spitalului Universitar din Bucureşti, s-a stabilit o comisie de control care va efectua o investigație detaliată a modului în care Eduard Giosu a fost tratat în momentul în care a ajuns la unitatea medicală.

de Claudia Popovici    |    05 Oct 2023   •   20:45

Conducerea Spitalului Universitar de Urgență Bucureşti a solicitat un control al autorităţilor competente, conform ordinului 92/2021 pentru aprobarea regulamentului de organizare şi funcționare a Direcției Generale de Urgențe medicale. 

Anunţul a fost făcut de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) care a stabilit o comisie de control care va efectua o investigație detaliată a incidentului menționat.

Citește și: Reacţia tatălui lui Eduard Giosu la imaginile cutremurătoare de la încătuşarea fiului său: "Au curmat viaţa fiului meu! Sper că nu vor scăpa uşor"

"Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) înțelege seriozitatea situației și a luat act de informațiile apărute în spațiul public, cu privire la primul ajutor calificat și asistența medicală de urgență acordată unui pacient adus de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri-Urgențe (UPU) a Spitalului Universitar de Urgență București, în data de 18.09.2023.

În acest sens, luând în considerare și solicitarea Spitalului Universitar de Urgență București, s-a stabilit o comisie de control care va efectua o investigație detaliată a incidentului menționat.

Scopul acestei comisii este de a verifica respectarea normelor privind sistemul național de asistență medicală de urgență, precum și modul de desfășurare a activităților specifice din perspectiva acordării primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență din domeniul stabilit de legislația în vigoare în competența DSU.

Concluziile anchetei vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a asigura transparența și răspunsul adecvat în această situație.

Citeşte şi: Poliţia Română, explicații în scandalul morţii lui Eduard Giosu după ce a fost încătuşat

DSU se preocupă continuu de buna gestionare a activității structurilor aflate în coordonare și coordonare operațională. În cazul în care rezultatele anchetei vor scoate la iveală disfuncționalități sau greșeli efectuate de persoanele implicate, va dispune măsurile legale necesare pentru identificarea celor responsabili și aplicarea măsurilor corespunzătoare, altfel încât responsabilitatea să aparțină celor care se fac vinovați și nu întregului personal din sistemul medical de urgență.", a transmis DSU pe Facebook. 

Antena 3 CNN obținut documente şi imagini de la momentul preluării lui Eduard Giosu de către ambulanță până la momentul în care a fost internat în spital. Sunt documente şi imagini care ridică un mare semn de întrebare despre felul în care atât medicii cât şi poliţiştii au intervenit la acest caz.

Mai exact, pe camera bodycam al uneia dintre polițiste se observă cum minute bune Eduard stă pe un pat de spital încătușat cu faţa în jos în timp ce situaţia lui se agravează de la un minut la altul.

Mai mult potrivit fișei medicale trec ore bune până când medicii decid să îl trateze ca un caz de urgenţă.

Din păcate, Eduard nu a mai avut nicio șansă şi câteva ore mai târziu a murit. El a fost condus pe ultimul drum ieri, iar familia care acuză vehement modul în care poliţiştii au acţionat cere dreptate.

×
Subiecte în articol: DSU Eduard Giosu ancheta politie
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close