Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Coaliţia PSD-PNL spulberă toate scenariile. Noile decizii privind candidatul unic la Capitală

Coaliţia PSD-PNL spulberă toate scenariile. Noile decizii privind candidatul unic la Capitală

Coaliția de guvernare anunță planul pentru candidatul unic la Primăria Capitalei. Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a oferit informaţii noi, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2024   •   22:13

Într-o mișcare așteptată cu interes, coaliția de guvernare pregătește terenul pentru a anunța candidatul unic la Primăria Capitalei.

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, decizia urmează să fie prezentată marți în organizațiile de București ale PSD și PNL.

"Avem candidat unic PSD-PNL la Primăria Capitalei, cu listă comună de consilieri, și, același lucru, candidați comuni la primăriile de sector și consiliile aferente", a spus Romaşcanu, luni seară, la Antena 3 CNN.

"Mâine dimineață vor fi întâlniri ale fiecărei organizații PNL sau PSD cu conducerile partidelor, după care e firesc să prezentăm decizia liderilor coaliției către oamenii din organizații, iar apoi vom face și formalizarea numelui candidatului.

E reverențios față de oamenii din organizații să nu anunțăm înainte să vorbim cu dumnealor", a adăugat el.

"Permiteți-mi să nu spun nume, dar mâine vom avea candidatul și sper ca lucrurile să intre în logica firească și să ne apucăm de treabă", a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, candidatul comun pentru Primăria Capitalei va fi medicul Cătălin Cîrstoiu, directorul Spitalului Universitar.

Surse politice arată că, potrivit unui sondaj intern, făcut de coaliție, Cătălin Cîrstoiu are 60% notorietate în București și intenție de vot între 23 și 35%. Liderii coaliției susțin că, potrivit analizelor interne, odată ce Cîrstoiu va fi anunțat public și va intra în competiția electorală, va obține peste 30% din opțiunile bucureștenilor.

Întrebat dacă poate confirma acesta informaţii, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a răspuns: "Eu pot să vă confirm că decizia de a alege un candidat comun din afara spectrului politic cunoscut a avut la bază cifre care merg în direcția celor pe care dvs. le menționați".

Astfel, potrivit cercetărilor de piață făcute de coaliţia de guvernare, Cătălin Cîrstoiu are mai multe șanse în fruntea coaliției PSD-PNL decât au Gabriela Firea sau Sebastian Burduja. 

"Mie mi-ar fi plăcut să fie Gabriela Firea candidat, dar nu putea nici Gabriela Firea și mai puțin chiar Sebastian Burduja, să aducă electoratul celorlalți către candidatura proprie și atunci am fost nevoiți să mergem în această direcție care sper să fie una câștigătoare", a menţionat Romaşcanu, fără a preciza numele candidatului. 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a arătat că PNL şi PSD la Primăria Capitalei "au nevoie de o persoană care de-a lungul activităţii profesionale să fi avut o experienţă administrativă, care să coaguleze o echipă".

"Este nevoie ca această echipă să vină cu planul credibil şi să înceapă să producă noi proiecte pe care bucureştenii le aşteaptă. (...)

Din sondajele care au fost rezultă că doctorul Cîrstoiu (Cătălin Cîrstoiu - n.r.) are un anumit grad de notorietate şi sunt convins că toată lumea a auzit de Spitalul Universitar şi de managementul de la Spitalul Universitar", a spus Nicolae Ciucă.

Cine e Cătălin Florin Cîrstoiu

Cătălin Florin Cîrstoiu, în vârstă de 49 de ani, este doctor în științe medicale, profesor universitar, decan al Facultății de Medicină U.M.F "Carol Davila", din Bucureşti. De asemenea, medicul este decorat cu Ordinul Sanitar în grad de Cavaler.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, medicul Cătălin Florin Cîrstoiu are o relație bună cu preşedintele Klaus Iohannis şi a fost de la început unul din candidații favoriți pentru Primăria Capitalei.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close