Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Fost ministru al Energiei, despre dublarea facturilor la gaze: ”Sunt șocat. Oficialii ANRE nu au voie să facă previziuni”

Fost ministru al Energiei, despre dublarea facturilor la gaze: ”Sunt șocat. Oficialii ANRE nu au voie să facă previziuni”

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, a declarat în emisiunea ”În fața națiunii” de la Antena 3 că este șocat de anunțul făcut de ANRE, potrivit căruia facturile la gaze se vor dubla anul acesta.

Fost ministru al Energiei, despre dublarea facturilor la gaze: ”Sunt șocat. Oficialii ANRE nu au voie să facă previziuni”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    02 Sep 2021   •   20:28

”Am ascultat declarația făcută de oficialul de la ANRE și vă spun cu toată sinceritatea că sunt absolut șocat. Într-adevăr înregistrăm niște creșteri de preț, dar oviciali ai ANRE nu au voie să facă previziuni în legătură cu evoluțiile prețului. Nu au voie, vă repet acest lucru.

Este absolut lipsit de deontologie profesională. Într-o piață oricum dezechilibrată și prețurile oricum o iau razna de pe o zi pe alta, nu ai voie să faci astfel de lucruri. Ei, și dacă au date, trebuie să se abțină din a face așa ceva.

Trebuie să fie foarte atenți cu astfel de lucruri. Trebuie să analizeze de trei ori și să vorbească o dată. Nu fac decât să agraveze situația.

(...) În România, datele cele mai exacte le au cei de la ANRE, pentru că ei au acces la contracte”, a declarat la Antena 3 Răzvan Nicolescu.

ANRE anunță că facturile la gaze se dublează iarna aceasta

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) anunță că de iarna aceasta facturile la gaze se dubleză. Vicepreşeditele ANRE nu doar că susţine că aceste scumpiri sunt justificate, ci ne avertizează că acesta este abia începutul.

Unii experţii în energiei spun însă că aceste scumpiri vin ca urmare a unor manipulări şi specualţii.

”Eu mă aștept ca în viitor, de la 1 ianuarie 2022, să vedem într-adevăr și în prețurile finale de la consumatorii casnici evoluția prețurilor din angro la energie electrică și gaze naturale.

Mă aștept la prețurile de serviciu universal, aplicate de la 1 iulie 2022, la încă o creștere de cel puțin 5% în valoarea facturii în prețul final al facturii, iar la gaze naturale”, a precizat vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy Bege.

×
Subiecte în articol: razvan nicolescu ANRE gaze
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close