Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN ANRE anunță că facturile la gaze se dublează iarna aceasta

ANRE anunță că facturile la gaze se dublează iarna aceasta

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) anunță că de iarna aceasta facturile la gaze se dubleză. Vicepreşeditele ANRE nu doar că susţine că aceste scumpiri sunt justificate, ci ne avertizează că acesta este abia începutul.

ANRE anunță că facturile la gaze se dublează iarna aceasta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Sep 2021   •   18:46

Unii experţii în energiei spun însă că aceste scumpiri vin ca urmare a unor manipulări şi specualţii.

”Eu mă aștept ca în viitor, de la 1 ianuarie 2022, să vedem într-adevăr și în prețurile finale de la consumatorii casnici evoluția prețurilor din angro la energie electrică și gaze naturale.

Mă aștept la prețurile de serviciu universal, aplicate de la 1 iulie 2022, la încă o creștere de cel puțin 5% în valoarea facturii în prețul final al facturii, iar la gaze naturale.

Ofertele actuale din piață ar putea conduce chiar la dublarea prețului final la gazele naturale pentru iarna aceasta”, a precizat vicepreşedintele ANRE, Zoltan Nagy Bege.

Acesta a fost întrebat apoi ce a făcut ANRE pentru populație mai exact, dacă acum vom avea scumpiri de 100% la gaze, iar vicepreședintele ANRE a răspuns:

”Păi ANRE cum poate influența prețul angro din Europa? Dacă spuneți că ANRE e de vină pentru evoluția prețului de energie electrică sau gaze naturale, care este exact identic în Europa cum e în România, îmi dați și argumente, atunci eu îmi dau și demisia de la ANRE și plec”.

×
Subiecte în articol: ANRE dublari facturi gaze
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close