Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Marcel Boloş: "România va avea o problemă dacă ar fi să aplicăm tot ce e în PNRR"

Marcel Boloş: "România va avea o problemă dacă ar fi să aplicăm tot ce e în PNRR"

"Dacă ar fi să aplicăm tot ce e în PNRR vom avea o problemă", a spus ministrul de Finanțe, Marcel Boloş, subliniind că până acum Guvernul a făcut în aşa fel să atenueze orice potențial impact negativ pentru populaţia şi mediul de afaceri din România.

de Claudia Popovici    |    05 Sep 2023   •   21:37

Întrebat ce anume va conține pachetul de asumare a răspunderii, ministrul Finanţelor a spus:

"Sunt cele trei categorii principale de măsuri, cele referitoare la reducerea cheltuielilor publice, la combaterea evaziunii fiscale și cea de-a treia măsură este cea privind ajustarea fiscală sau măsurile fiscal-bugetare, cum sunt ele cunoscute.

Acestea sunt pregătite pentru a se stabili momentul la care Guvernul, prin asumarea răspunderii, se va prezenta în fața Parlamentului", a spus ministrul Finanţelor la Antena 3 CNN. 

Întrebat apoi dacă urmare vizitelor la Bruxelles, Comisia Europeană a cerut vreodată altceva decât îndeplinirea ceea ce ne-am asumat prin PNRR, ministrul Boloş a spus:

"Niciodată Comisia nu va cere decât ceea ce noi ne-am angajat. Dacă noi am pune în aplicare toate angajamentele de acolo (n.r din PNRR) pentru populație și pentru mediul de afaceri ar fi o problemă. Și noi am încercat prin pachetul de măsuri fiscal-bugetare tocmai să protejăm populația și mediul de afaceri. Acesta a fost obiectivul.

Aici, problema pe fond vizavi de angajamentele existente în PNRR este clar că acestea sunt consistente.

Avem eșalonul 207 și trimestrul I 2023 și că este obiectul cererii de plată numărul patru pe care o avem de depus. Când va fi depusă cererea de plată numărul patru, atunci probabil se va relua discuția asupra acestui subiect.

Până atunci, noi am încercat să gândim un pachet de măsuri fiscal-bugetare care să protejeze populația și mediul de afaceri, să adăugăm măsurile de reducere a cheltuielilor publice și cele de combatere a evaziunii fiscale, să vedem ce impact bugetar vom avea după aplicarea acestor măsuri ca să protejăm.

Depinde foarte mult de felul în care ne respectăm angajamentele asumate", a spus ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close