Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Marcel Ciolacu, declaraţii după prima şedinţă de Guvern: "Vrem să reducem preţurile la alimentele de bază!"

Marcel Ciolacu, declaraţii după prima şedinţă de Guvern: "Vrem să reducem preţurile la alimentele de bază!"

Guvernul Marcel Ciolacu are în vedere măsuri pentru reducerea preţurilor la alimentele de bază.

de Silvia Preda    |    15 Iun 2023   •   20:27

"Mă bucur să vin din nou în faţa dumneavoastră, de data aceasta ca premier al României, după prima şedinţă de Guvern. Împreună cu colegii mei am venit după ce am depus jurământul şi am dat prima ordonanţă de organizare a Guvernului. 

De asemenea, am dat colegilor mei primele drafturi de ordonanţe pe care vrem să le citim în următoarea şedinţă de Guvern ca să putem să aplicăm cât mai urgent. 

E vorba de reducerea preţurilor la alimentele de bază, sprijinirea procesării de alimente, schema de susţinere a industriei materialelor de construcţii, plus introducerea energiei verzi în fermele agricole", a declarat Marcel Ciolacu, la finalul primei şedinţe a noului Executiv.

Citeşte şi: Prima şedinţă a noului guvern condus de Marcel Ciolacu: "Nu avem altă şansă decât să ne ajutăm unii pe alţii"

Potrivit lui Marcel Ciolacu, primul şi cel mai concret rezultat al unei guvernări bune este ca inflaţia să scadă.

"Oamenii să simtă asta în preţurile unor produse de bază. Asta vrem să facem imediat şi să acţionăm încă de săptămâna viitoare. Alături de acest demers avem alte măsuri ţinţite pentru a susţine agricultura, construcţiile şi energia. 

Din punctul meu de vedere, sunt domeniile care fac diferenţa pentru oameni", a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Vezi şi: Marcel Ciolacu şi cei 18 miniştri au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis: "Avem jumătate de an în care putem rezolva foarte multe"

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu inflatie preturi alimente
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close