Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mihai Tudose, despre alegerile din 2024: "Nu poți face campanie pentru locale și europarlamentare. E diferit"

Mihai Tudose, despre alegerile din 2024: "Nu poți face campanie pentru locale și europarlamentare. E diferit"

Șeful campaniei electorale PSD pentru alegerile europarlamentare, Mihai Tudose, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN despre câteva teme importante ale momentului.

Mihai Tudose, despre alegerile din 2024: "Nu poți face campanie pentru locale și europarlamentare. E diferit"
Sursa foto: Captura TV Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    25 Ian 2024   •   19:40

Mihai Tudose a discutat despre posibilitatea organizării alegerilor locale și europarlamentare în același timp în România. Tudose a menționat că există două excepții constituționale.

"Sunt două scutiri din cele patru care nu pot fi mutate constituțional. Este vorba de europarlamentare, unde data se stabilește la Bruxelles și alegerile parlamentare, naționale.

Ideea asta de a avea alegeri înainte se practică și în America și prin alte țări. Pentru asta au timp în două, trei luni, primarii aleși să vină la primărie și să preia din mers.

Ideea nu a fost pusă oficial pe masă. Poate unii își doresc asta.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențialele din 2024: "Cred că se văd adevăratele provocări în acest moment"

Ideea va merge în cadrul structurilor partidelor. Sunt lucruri complicate, dar pe de-o parte avem beneficiul că nu mai avem, dacă vorbim de scenariul alegerilor locale aduse în luna iunie, din septembrie până în decembrie un haos total în România.

Practic vor fi patru luni de campanie și alegeri.

Partea proastă e că amesteci două alegeri care nu au legătura una cu alta. Vine primarul și face campanie și tu vii cu mesajele europene.

Ideea PSD este să nu se complice. Să lase lucrurile așa cum sunt, dar dacă cineva vine cu o idee, putem discuta", a spus Mihai Tudose.

Întrebat despre pericolul extremist în România, Mihai Tudose a spus:

"Este un pericol. Trebuie să ținem cont de interesul României pentru că după opinia mea, cea mai mare problemă este lipsa de încredere.

A început să dispară încrederea în structurile care guvernează Europa. Este o vină colectivă", a spus Mihai Tudose, la Antena 3 CNN.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: mihai tudose alegeri 2024
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close