Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențialele din 2024: "Cred că se văd adevăratele provocări în acest moment"

Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențialele din 2024: "Cred că se văd adevăratele provocări în acest moment"

Marcel Ciolacu a vorbit în exclusivitate, la Antena 3 CNN, despre alegerile prezidențiale din 2024.

de Ştefan Petrică    |    15 Ian 2024   •   22:42

Întrebat care este punctul de vedere în privința cuplarea alegerilor din 2024, Marcel Ciolacu a spus:

"Nu cred că România va sărăci dintr-un exercițiu democratic. Cine încearcă să păcălească românii cu anumite comasări, că se fac economii, nu va ține nimic.

Românul nu mai poate fi păcălit. În acest moment totul este clar. Avem alegeri europarlamentare între 6-9 iunie. Avem alegeri locale ori pe 22, ori 29 septembrie.

Pe urmă avem turul 1 și următoarea duminică turul 2.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre protestul transportatorilor și fermierilor: "99% dintre revendicările de la Agricultură s-au rezolvat"

Dacă parlamentul decide altceva, se pot face și alte scenarii.

Din punctul meu de vedere, cele mai importante vor fi alegerile europarlamentare, ele vor fi un barometru și vor arăta dacă această coaliție are viitor și după 2024", a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat cine va candida din partea PSD, premierul a spus:

"Sunt ferm convins că după alegerile parlamentare, partidul social democrat, într-un timp relativ scurt va lua această decizie. Pentru mine nu este o prioritate. Cred că se văd adevăratele provocări în acest moment. 

În două săptămâni, oamenii vor știi informații despre acel om de când s-a născut până a ajuns candidat", a mai precizat prim-ministrul.

Întrebat dacă ia în calcul să candideze la prezidențiale, premierul a spus:

"Nu am luat în calcul acest lucru și nu l-am discutat în interiorul partidului. Iau în calcul ca PSD să fie pe primul loc la alegerile europarlamentare și să mă achit de funcția de prim-ministru față de români care m-au trimis în această funcție", a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close